Procurori ai Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Structura Centrală şi ofiţeri de poliţie din Galaţi, Vrancea şi Vaslui au efectuat, miercuri, la cererea autorităţilor franceze, zece percheziţii pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate, formată din cetăţeni români, specializată în furt din bancomate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acţiunea, care s-a desfăşurat în judeţele Galaţi, Vrancea şi Vaslui, a fost precedată de investigaţii susţinute de către Europol (Oficiul European de Poliţie) - Operaţiunea ATM’s ATACKS şi, totodată, de către Eurojust (Agenţia de Cooperare Judiciară  a Uniunii Europene) care a asigurat coordonarea autorităţilor judiciare din România, Franţa şi Spania, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Membrii grupării sunt suspectaţi că au săvârşit, în perioada 2014 - 2015, pe teritoriul Franţei şi al altor state europene mai multe infracţiuni de furt calificat.

Cu ajutorul unor polizoare unghiulare, membrii grupării de români ar fi sustras sau ar fi încercat să sustragă, pe timp de noapte, din 13 bancomate aflate în incinta unor galerii comerciale, importante sume de bani. Prejudiciul estimat se ridică la 790.000 de euro. 

Anterior pătrunderii prin efracţie în incinta galeriilor în care erau situate bancomatele, românii tăiau cablurile telefonice, iar pătrunderea se făcea prin folosirea unor dispozitive specifice, susţine DIICOT. Bancomatele erau sparte cu ajutorul unui polizor unghiular, conectat la o priză electrică de la locul faptei, mai spun procurorii.

În urma efectuării percheziţiilor au fost identificate şi ridicate mai multe bunuri de interes în cauză. La acţiune au participat şi reprezentanţi ai Jandarmeriei Naţionale Franceze şi ai Poliţiei Naţionale din Spania.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.