Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a solicitat Camerei Deputaţilor aplicarea sancţiunilor disciplinare în cazul deputaţilor Florin Costin Pâslaru şi Florin Ionaş Urcan, ca urmare a rămânerii definitive a rapoartelor de evaluare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cazul lui Florin-Costin Pâslaru, liderul deputaţilor PSD, Agenţia Naţională de Integritate a solicitat diminuarea indemnizaţiei cu 10 la sută pe o perioadă de maximum trei luni, se arată într-un comunicat al ANI, remis, joi, News.ro.

Potrivit ANI, abaterea săvârşită de Pâslaru este prevăzută de articolul 19, aliniatul 1 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor potrivit căruia "Fapta deputatului (...) de a încălca legislaţia în materie privind conflictul de interese constituie abatere disciplinară şi se sancţionează cu diminuarea indemnizaţiei cu 10 la sut[ pe o perioadă de maximum trei luni. Sancţiunea se aplică de către Biroul Permanent al Camerei din care face parte deputatul (...)”;

ANI a constatat, la 8 noiembrie 2011, faptul că Florin-Costin Pâslaru l-a angajat pe fiului său în cadrul Biroului Parlamentar - Circumscripţia electorală nr. 18 Galaţi, încălcând astfel prevederile Legii nr. 161 din 19 aprilie 2003. 

Raportul de evaluare privind încălcarea regimului juridic al conflictului de interese a rămas definitiv prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nr. 1502 din 18 mai 2016, precizează ANI.

În cazul deputatului PNL Florin Ionaş Urcan, Agenţia Naţională de Integritate a solicitat încetarea de drept a mandatului de deputat, în conformitate cu prevederile articolul 7 aliniatul 4 din Legea nr. 96/2006, potrivit cărora "în cazurile prevăzute la alin. (1) lit. c) şi d) precum şi în cazurile prevăzute la alin. (2) lit. c) şi d), preşedintele Camerei ia act de situaţia de încetare a mandatului de deputat (...) şi supune votului plenului Camerei (...) adoptarea hotărârii prin care se vacantează locul de deputat (...)”.

ANI a constatat la 4 noiembrie 2013 faptul că Florin Ionaş Urcan, la data faptelor primar al oraşului Luduş, judeţul Mureş, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada exercitării mandatului 2008-2012, întrucât a deţinut, simultan, atât funcţia de ales local, cât şi calitatea de reprezentant din partea autorităţii publice locale în cadrul Consiliului de administraţie al Grupului Şcolar Industrial Luduş, precum şi calitatea de administrator în cadrul a două societăţi comerciale. 

Raportul de evaluare a stării de incompatibilitate în cazul deputatului Urcan a rămas definitiv prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nr. 924 din 23 martie 2016, mai arată ANI.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.