Patru dintre cei opt medici cardiologi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti au plecat, în ultimele trei săptămâni, unitatea sanitară având dificultăţi să asigure garda pentru secţia de Cardiologie. Managerul unităţii sanitare lansează un apel public pentru ca specialiştii în domeniu să meargă să lucreze la Ploieşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, cel mai mare unitate sanitară din judeţul Prahova care are secţie de Cardiologie şi centru intervenţional cu angiograf, unde se montează stenturi, se confruntă cu o criză de medici cardiologi, după ce jumătate dintre aceştia au plecat, prin demisie, în doar trei săptămâni. 
 
Managerul spitalului, medicul Bogdan Nica, a declarat joi, pentru News.ro, că medicii cardiologi pleacă din spital din cauza suprasolicitării. 
 
"Sunt gărzi foarte grele, este spitalul unde ajung nu doar urgenţele, ci şi cele mai dificile cazuri din tot judeţul. Dacă un caz se agravează într-un spital mai mic, este trimis la Ploieşti. Volumul de muncă e foarte mare”, a declarat Bogdan Nica. 
 
Doi dintre medicii demisionari au ales mediul privat, altul făcea naveta din Bucureşti şi a găsit post la un spital din Capitală, iar al patrulea medic a plecat la un alt spital. 
 
În aceste condiţii, managerul spitalului lansează un apel public la colegii săi cardiologi să aleagă să lucreze la Ploieşti.
 
"Am solicitat în scris Direcţiei de Sănătate Publică, Prefecturii, să ia legătura cu alte spitale mai mici din judeţ, să transfere medici care să acopere linia de gardă. Am trimis adrese la minister pentru ca posturi să fie scoase la concurs. Fac apel public către colegii care vor să se transfere, stăm în fiecare zi pe telefoane pentru a acoperi garda”, a adăugat medicul Bogdan Nica. 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.