Judeţul Vâlcea, care în ultimele săptămâni raportează o accelerare a epidemiei provocate de virusul SARS-CoV-2, a depăşit, sâmbătă, pragul de 5.000 de diagnostice de COVID-19. În judeţ sunt active peste 50 de focare de infectare, în centre rezidenţiale, unităţi sanitare, la agenţi economici, cluburi sportive şi în cadrul instituţiilor publice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Conform datelor furnizate de autorităţile centrale, Vâlcea înregistrează 5.019 cazuri de îmbolnăvire, dintre care 131 în 24 de ore, de vineri până sâmbătă. Rata de infectare înregistrată înl judeţ în ultimele două săptămâni este de 2,3 la o mie de locuitori. 
 
Potrivit datelor furnizate sâmbătă de Prefectura judeţului, în Vâlcea sunt active 59 de focare de SARS-CoV-2, în centre rezidenţiale, unităţi sanitare, la agenţi economici, cluburi sportive şi în cadrul instituţiilor publice. În cadrul focarelor au fost făcute recomandări privind efectuarea curăţeniei, dezinfecţiei cu o firmă de specialitate autorizată sanitar, aerisirea spaţiilor după un program stabilit, purtarea echipamentului de protecţie standard.
 
Trei sferturi dintre cei infectaţi cu SARS-CoV-2 în Vâlcea au forme de boală cu simptome medii sau severe, mai transmit autorităţile locale.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.