Autorităţile din Prahova au raportat, miercuri, două noi focare de infecţie cu virusul SARS-CoV-2, la doi agenţi economici. La una dintre firme, 28 de salariaţi au fost diagnosticaţi cu COVID-19, iar la cealaltă şapte angajaţi sunt bolnavi. În doar o zi, numărul localităţilor care a depăşit indicele de infectare de 3 la o mie de locuitori a crescut de la 9 la 14.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Conform datelor furnizate de Prefectura Prahova, unul dintre noile focare de COVID-19 depistate în judeţ este la un agent economic din comuna Ariceştii Rahtivani, unde 28 de salariaţi ai unei firme au fost depistaţi pozitiv la SARS-CoV-2. La Ariceştii Rahtivani funcţionează un parc industrial unde lucrează sute de oameni din judeţele Prahova şi Dâmboviţa. 
 
Un alt focar a fost identificat la o firmă din oraşul Băicoi, unde 7 salariaţi au COVID-19. 
 
Toţi cei 35 de angajaţi se află în izolare la domiciliu, sub supravegherea medicului de familie.
 
Cele două noi focare se adaugă altor 10 identificate de la începutul lunii, dintre care trei în unităţi sanitare publice din Prahova. 
 
De marţi până miercuri, numărul oraşelor şi comunelor prahovene care au depăşit rata de infectare de 3 la o mie de locuitori a crescut de la 9 la 14. Printre acestea se numără şi municipiul Câmpina, al doilea mare oraş din judeţ. La nivel judeţean, incidenţa cumulată a cazurilor active din ultimele 14 zile calculată la o mie de locuitori continuă să crească, ajungând la 1,70, faţă de 1,58 în ziua anterioară.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.