Judeţul Prahova a depăşit vineri pragul de 28.000 de cazuri de îmbolnăvire din cauza infectării cu noul coronavirus şi 900 de decese asociate maladiei COVID-19. În doar 24 de ore, de joi până vineri, la nivelul judeţului s-au înregistrat opt decese ale unor persoane cu vârsta peste 52 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„De la începutul epidemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova, 28.048 de persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Din totalul acestora, 907 pacienţi au decedat, conform datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Prahova. Ultimele decese raportate au fost în rândul a şase persoane de sex masculin (52, 61, 62, 74, 75, 80 ani) şi a două de sex feminin (65, 79 ani)”, informează, vineri, Prefectura Prahova.
Cu toate acestea, Prahova se enţine în scenariu verde, cu o incidenţă cumulată a cazurilor active (din ultimele 14 zile) din judeţ, calculată la 1000 de locuitori, de 0,93.  
În ultimele zile au crescut uşor cazurile la nivelul municipiului Ploieşti, însă acesta se menţine sub pragul de 1,5 îmbolnăviri la o mie de locuitori. 
Cu toate că numărul de cazuri ni de COVID-19 este relativ mic -  60 de pacienţi nou diagnosticaţi la 527 de teste realizare în 24 de ore, de joi până vineri – sunt numeroşi bolnavi care necesită tratament în terapie intensivă, la nivelul judeţului existând vineri, doar un pat ATI cu ventilator pentru cei cu patologia COVID-19.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.