Judeţul Prahova a depăşit, miercuri, pragul de 25.000 de infectări cu noul coronavirus, numărul reprezentând jumătate din cel al testelor care au fost făcute în judeţ pe baza definiţiei de caz. Peste 3.800 de cadre sanitare au fost vaccinate împotriva COVID-19, patru dintre acestea dezvoltând reacţii adverse în urma imunizării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"De la începutul epidemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova, 25.003 persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Din totalul acestora, 768 de pacienţi au decedat, conform raportărilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova”, informează, miercuri, Prefectura Prahova.
 
Numărul celor infectaţi este de aproape jumătate din cel al testelor realizate în judeţ pe baza definiţiei de caz. Conform DSP Prahova, în sistemul sanitar public au fost realizate, de la debutul pandemiei, 50.844 de teste pentru depistarea infecţiei cu noul coronavirus.
 
Miercuri, toate locurile la terapie intensivă destinate pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19 erau ocupate.
 
Peste 3.800 de cadre sanitare au fost vaccinate cu serul Pfizer/BioNtech, în judeţ ajungând, în total, 4.335 de doze de vaccin anti SARS-CoV-2. Patru dintre acestea au dezvoltat reacţii de tip alergic apărute în urma administrării serului Pfizer/BioNtech, iar ultimele două raportate au constat în durere şi înroşirea locului injectării şi cefalee.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.