Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi, a declarat miercuri că susţine demersul cadrelor didactice de a intra în grevă însă sunt şi părinţi care nu susţin şi îi înţelege pentru că ei gândesc din propriul interes, că trebuie să îşi trimită copilul la şcoală, iar elevul trebuie să înveţe. El a precizat că dacă te duci în şcoală şi nu ai cu ce să îţi plăteşti utilităţile, nu ştie cât mai ţine vocaţia şi a atras atenţia că pe această salarizare nu o să mai avem profesori de ştiinţe exacte, în special în învăţământul primar. Cine mai vine cu 2.400 de lei în sistem care termină de exemplu Automatica sau Matematica sau Fizica, Chimia?, a spus Cristache.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Noi susţinem, este vorba de federaţia noastră, pentru că sunt şi părinţi care nu susţin şi îi înţeleg pentru că ei gândesc din propriul interes, că trebuie să îşi trimită copilul la şcoală, că elevul trebuie să înveţe şi în special cei care dau examenele de admitere”, a spus Iulian Cristache în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News. 

El a menţionat că noi vrem un sistem educaţional de calitate” şi că îl putem obţine cu nişte politici publice care să încurajeze viitorii studenţi să intre în acest sistem educaţional.

”Nu e vorba numai de vocaţie, că ţine un an, doi, trei ani, dar dacă te duci în şcoală şi nu ai cu ce să îţi plăteşti utilităţile, nu ştiu cât mai ţine vocaţia”, a eplicat preşedintele Federaţiei.

Iulian Cristache a arătat că a spus de ani de zile că pe această salarizare nu o să mai avem profesori de ştiinţe exacte, profesori care predau şi ajută la dezvoltarea gândirii structurate în special în învăţământul primar.

”Cine mai vine cu 2.400 de lei în sistem care termină de exemplu Automatica sau Matematica sau Fizica, Chimia? Cine mai vine în sistem cu banii ăştia, că se duce la o multinaţională şi probabil obţine din start 3.000, 5.000 de lei”, a afirmat el. 

Cristache a menţionat că este surprins că actualul guvernul nu răspunde, la modul real.

”Dacă acum, când există riscul îngheţării anului şcolar, există riscul ca cei care merg spre examenele naţionale să le fie întreruptă pregătirea, care sigur va dăuna, dacă ei acum nu vor să acţioneze să vină în sprijinul profesorilor....Nu spune nimeni că trebuie să dea de mâine 4.500 de lei salariu dar măcar să agreeze cu reprezentanţii sindicatelor un calendar. Ai pretenţia cu 2.500 de lei să vină profesorii buni în sistem?”, a comentat reprezentantul Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.