Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău transportă apă cu o autospecială în localitatea Scorţoasa, pentru adăparea animalelor, întrucât multe fântâni au secat, în condiţiile secetei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"La solicitarea localităţilor locale din Scorţoasa, ISU Buzău pune la dispoziţie o autospecială care va transporta apa necesară pentru adăpatul animalelor. Primul transport de 9.000 de litri de apă a avut loc luni. Misiunea va continua şi în cursul zilei de marţi, iar în funcţie de solicitările primite vom analiza situaţia şi vom face tot ce depinde de noi pentru a veni în sprijinul autorităţilor locale”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, Vasile Prahoveanu.

În localitatea Scorţoasa, apa a secat în cele mai multe fântâni, iar în cele câteva bazine amenajate pentru adăpatul animalelor nivelul apei a scăzut simţitor ceea ce a determinat autorităţile locale să ceară ajutorul angajaţilor ISU.

"Situaţia este îngrijorătoare pentru că apa din fântâni a cam secat, iar în bazinele care le aveam amenajate pentru adăpatul animalelor gospodarilor nivelul a scăzut simţitor. Am solicitat ajutorul ISU şi ne-a fost livrat ieri un transport şi mai aşteptăm şi astăzi unul. Fără acest ajutor animalele ar trebui să meargă foarte mult pentru a putea fi adăpate, iar astfel încercăm să limităm şi noi deplasările acestea”, a declarat Traian Răican, primarul comunei Scorţoasa.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.