Un număr de 570 de locuri au rămas libere la liceele din judeţul Vaslui după repartizarea computerizată a absolvenţilor de gimnaziu, în condiţiile în care doar 14 elevi au rămas nerepartizaţi. Şefii învăţământului vasluian recomandă profesorilor de la unităţile de învăţământ care mai au locuri disponibile să meargă prin sate să găsească elevi pentru a-şi completa clasele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liceele din judeţul Vaslui au rămas cu 570 de locuri libere pentru clasa a IX-a, în urma primei etape de repartizare computerizată a elevilor, făcută la nivel naţional de către Ministerul Educaţiei.

Din cei 2.778 de absolvenţi de gimnaziu care s-au înscris pentru un loc la liceu, doar 14 au rămas nerepartizaţi.

În aceste condiţii, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Vaslui le recomandă profesorilor de la liceele cu locuri rămase libere să meargă în satele din judeţ şi să-i convingă pe absolvenţii de clasa a VIII-a care nu s-au înscris la liceu să-şi continue studiile.

”La nivelul întregului judeţ, sunt 4.447 de absolvenţi de gimnaziu, iar la liceu s-au înscris cu 1.669 de elevi mai puţin. Într-adevăr, din aceştia, 800 s-au înscris la profesională, 220 au optat pentru vocaţional şi o sută au mers în alte judeţe. Deci, este o diferenţă semnificativă care nu se regăseşte nicăieri. De aceea, reprezentanţii fiecărui liceu unde au rămas locuri libere trebuie să meargă prin sate să-i convingă pe cei care nu s-au înscris în prima etapă de repartizare computerizată să vină să-şi continue studiile. Doar aşa îşi vor putea completa catedrele”, a declarat, joi, pentru News.ro, inspectorul şcolar general Gabriela Plăcintă.

Cu excepţia unui singur loc rămas liber la un liceu teoretic din Bârlad, celelalte 569 de locuri neocupate sunt în 12 licee tehnologice din cele 22 existente la nivelul întregului judeţ.

Cele mai multe locuri libere sunt la Liceul ”Ion Mincu” Vaslui (92), Liceul ”Ştefan Procopiu” Vaslui (75), Liceul ”Alexandru Ioan Cuza” Bârlad (71) şi Liceul ”Nicolae Iorga” Negreşti  (70).      
 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.