Primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, i-a mulţumit, ironic, preşedintelui PNL Ploieşti, senatorul Roberta Anastase, după ce proiectul depus de Ploieşti pentru construirea unei creşe de dimensiuni medii prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) a fost plasat pe lista de aşteptare. Edilul a ţinut să atragă atenţia şi asupra faptului că proiectul depus de municipalitatea ploieşteană are numărul 13, în condiţiile în care 15 creşe medii au fost aprobate, iar în acest context Volosevici a afirmat: ”Fiindcă cineva, mai răutăcios, ne-a scos de acolo (de pe lista cu proiectele aprobate - n.r.)” şi a anunţat că va contesta punctajul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Prin activitatea deosebită – şi îi mulţumesc doamnei senator Roberta Anastase pentru că s-a ocupat şi se ocupă de lucrul ăsta, mă şi urechea, dar i-am zis că e vorba de alt obiectiv – suntem pe lista de rezervă la creşe. Pe locul doi. (...) În mod sigur urmare a unui lobby foarte corect – şi îi mulţumesc că dânsa se ocupă de lucrul ăsta şi probabil alţi parlamentari, marea creşă de care se vorbea şi despre care la un moment dat s-a făcut o postare este pe lista de rezervă”, a anunţat Andrei Volosevici, luni, în şedinţa Consiliului Local.
 
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
Edilul a ţinut să remarce că municipiului Ploieşti i-a fost atribuit numărul 13 din 15 creşe aprobate pentru finanţare, după care a fost scos de pe lista oraşelor care primesc bani pentru construirea de creşe prin PNRR, fiind plasat pe poziţia 17, dar cu numărul 13. 
 
”Astea maro, sunt cele, cum scrie, admise la finanţare. Noi, cumva, cu numărul 13, suntem după numărul 16. Este oficial, pe site-ul Ministerului (Ministerul Dezvoltării – n.r.). Fiindcă cineva, mai răutăcios, ne-a scos de acolo şi a uitat să schimbe numărul, dar este foarte clar că după 15 vine 16 şi după 16 nu poate să vină 13”, a spus Volosevici. 
 
El a anunţat că va contesta punctajul şi plasarea proiectului depus de Ploieşti în afara listei celor aprobate.
 
”Am contestat, pentru că noi considerăm că nu este corect punctajul, dar aş dori să rog respectuos oamenii politici să mai tacă din gură”, a mai spus Volosevici în faţa Consiliului Local Ploieşti. 
 
Andrei Volosevici şi Roberta Anastase sunt colegi de partid şi au fost colegi şi în PDL, însă de mai mult timp cei doi au divergenţe în spaţiul public. Una dintre acestea a avut ca subiect tocmai proiectul privind creşa de pe strada Cosminelor din Ploieşti, proiect pentru care Primăria a depus cerere de finanţare prin PNRR. 
 
Roberta Anastase a postat, în urmă cu aproximativ două săptămâni, un mesaj prin care distribuia un articol dintr-un ziar local care a publicat un comunicat al municipalităţii prin care se anunţa că Primăria a semnat un contract de finanţare pentru o creşă. 
 
”Mă bucur foarte mult că s-a ajuns în etapa semnării acestor contracte. Îmi aduc aminte ca am avut o discuţie cu ministru dezvoltării, Atilla Cseke, care mi-a atras atenţia ca Ploieştiul era printre puţinele municipii, dacă nu singurul, care nu aplicase pentru acest program naţional. Mi-a luat ceva timp sa îl conving pe primar ca e nevoie de creşe noi în Ploieşti şi că acest program reprezintă o oportunitate. Ce să mai zic? Totul e bine când se termină cu bine!”, a scris Anastase.
 
În replică, la acel moment, primarul a ţinut să clarifice situaţia şi să-i transmită public şefei sale pe linie de partid că a confundat lucrurile. 
 
”Pare că începe să devină un obicei aşa... jenant, pentru o persoană din spaţiul public – şi aici mă adresez doamnei senator Roberta Anastase – şi este jenant că pare că nu înţelege exact care-s creşele, care-s programele... Eu aş ruga-o elegant pe doamna să se informeze - ştiu că nu o pasionează foarte mult decât la nivel declarativ administraţia locală – dar după cum ştiţi, ieri am semnat nişte contracte, spun eu, importante: nişte copii din Ploieşti (...) vor merge o creşă nouă. Niciodată doamna Anastase nu s-a rugat de mine ca să facem o creşă. În plus, ceea ce noi am pus oficial pe site-ul Primăriei, ieri, a fost altă creşă decât crede doamna”, explica edilul într-o conferinţă de presă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.