Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut miercuri, în cadrul evenimentului de lansare a prototipului casei solare EFdeN, că proiecul iniţiat de peste 50 de studenţi, profesori şi absolvenţi reprezintă cea mai bună dovadă că cercetarea din România se află pe mâini bune, iar modernizarea depinde de menţinerea stabilităţii economice. Preşeintele a mai explicat că avem nevoie de o ţară educată, dat fiind faptul că sistemul actual este "învechit, cu o mulţime de idei incoerente" care ajung iniţiative legislative sau ordonanţe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iohannis a luat parte la evenimentul de lansare a prototipului casei solare EFdeN, el spunând, în alocuţiunea sa, că este pentru prima dată în mandatul său când participă la inaugurarea unui astfel de proiect şi a apreciat munca celor peste 50 de tineri studenţi, profesori şi absolvenţi.

“Creativitatea şi perseverenţa acestei echipe, care a reuşit să aducă la un loc parteneri importanţi din mediul academic, dar şi din cel privat, reprezintă cea mai bună dovadă că cercetarea din România se află pe mâini bune. De altfel, proiectul dumneavoastră înglobează multe dintre lucrurile care îmi dau speranţă pentru viitor. Nu este doar rezultatul unui demers creativ, bazat pe cercetare, ci şi o propunere cât se poate de concretă pentru rezolvarea problemelor actuale”, a afirmat preşedintele.

Preşedintele a mai spus că modernizarea României depinde de menţinerea stabilităţii economice, care să permită promovarea unei societăţi bazate pe cunoaştere, capabilă să exploateze inteligent şi sustenabil provocările tehnologice ale viitorului. Economia bazată pe tehnologie şi industrii creative este viitorul lumii dezvoltate, din care şi noi, românii, dorim să facem parte. “De aceea, am tot repetat că avem nevoie de o Românie educată, o Românie în care numărul copiilor care fac performanţă creşte, în timp ce dezvoltarea sistemului de învăţământ se bazează pe strategii bine gândite”, a explicat el.

Şeful statului a mai spus că sistemul actual al ţării este învechit, cu o mulţime de idei incoerente care ajung iniţiative legislative sau ordonanţe.

“Ceea ce v-am descris este dorinţa mea, ceea ce avem este un sistem învechit, cu o mulţime de idei incoerente care ajung, culmea, de multe ori, să devină iniţiative legislative sau ordonanţe. Şi ceea ce aţi menţionat înainte, din păcate, se arată a fi parte din acest sistem învechit, în care un grup de tineri entuziaşti, care riscă totul ca să arate ce pot, sunt certaţi când se întorc acasă. Nu ştiu cine v-a certat, dar cu certitudine au greşit. Inovaţia în domeniul construcţiilor este una deosebit de importantă pentru România. Din nefericire, fondul de locuinţe pe care îl avem în acest moment are un standard foarte scăzut, raportat la normele europene”, a subliniat şeful statului în alocuţiunea sa.

De asemenea, Klaus Iohannis a arătat că românii au, de departe, cele mai mici locuinţe din Uniunea Europeană, iar cele mai multe nu sunt eficiente deloc din punct de vedere energetic, în timp ce tehnologia ne oferă oportunitatea de a găsi soluţii care să asigure confort şi să reducă semnificativ consumul de energie.

Casa EFdeN Signature va putea fi vizitată în următoarele săptămâni la ieşirea din zona de Nord a Capitalei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.