Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că, în cazul apariţiei unui vaccin anti-Covid, e bine să fie vaccinaţi copiii, dar ”nu trebuie îngrădit dreptul la învăţătură, dacă părinţii nu vor vaccinarea copiilor”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ar fi excelent să avem un vaccin împotriva Covid-19. Atunci se va pune întrebarea dacă vaccinarea trebuie să fie obligatorie sau nu. Dacă putem condiţiona mersul la şcoală de vaccinare trebuie analizat atent. E bine să fie vaccinaţi copiii, dar nu trebuie îngrădit dreptul la învăţătură dacă părinţii nu vor vaccinarea copiilor”, a afirmat şeful statului, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Preşedintele a fost întrebat şi despre dezinfecţia claselor în care vor fi organizate secţii de votare la alegerile din 27 septemnrie şi a precizat: ”Sunt de acord că trebuie să se găsească soluţiile cele mai bune pentru o dezinfecţie după ziua alegerilor. O zi sau două înainte de vot şcoala să fie liberă pentru instalarea secţiei. Iar după vot trebuie o dezinfecţie profundă. Lucrurile trebuie rezolvate urgent de autorităţi”.

Preşedintele a afirmat că ”toată lumea e conştientă că trebuie să existe un acces liber, fără elevi în şcoală la pregătirea sălii şi la dezinfecţia ulterioară”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.