Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul pentru decorarea post-mortem a militarului mort în Afganistan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În semn de recunoştinţă şi apreciere pentru devotamentul excepţional şi spiritul de sacrificiu de care a dat dovadă în timpul executării unei misiuni în Teatrul de Operaţii din Afganistan, făcându-şi datoria cu preţul vieţii, preşedintele României a conferit post-mortem Ordinul Naţional «Steaua României» în grad de Cavaler, cu însemn de război, sublocotenentului Polschi Alexandru Ciprian-Ştefan”, a transmis, vineri, Administraţia Prezidenţială.

Ciprian Ştefan Polschi a fost ucis, joi, într-un atac terorist la Kabul. El avea 38 de ani, era căsătorit şi avea 2 copii de 9 şi respectiv 11 ani.

Militarul, care îndeplinea funcţia de şofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul, şi-a pierdut viaţa ca urmare a exploziei unei maşini-capcană, în apropiere de Green Zone din capitala Afganistanului, în timp ce se afla la volanul unui autovehicul de serviciu.

Era angajat în M.Ap.N. din anul 2004.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.