Fostul ministru al Sănătăţii, Ioana Mihăilă a criticat, joi, în emisiunea Talk News de la Profit TV faptul că PSD nu vorbeşte şi nu promovează vaccinarea, de teamă că vor pierde o parte din electorat, iar alunecarea aceasta pe o pantă a populismului nu este periculoasă nu doar pentru perioada actuală a pandemiei ci şi pentru viitor. Ea a atras atenţia că rata de vaccinare a copiilor, obligatorie, va începe să scadă, pentru că părinţii îşi pierd încrederea şi a menţionat că deja sunt probleme la vaccinarea cu ROR. Cred că ne apropiem de un sfârşit al problemelor date de noul coronavirus, sau un sfârşit al problemelor de o mare magnitudine, a mai spus fostul ministru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul a afirmat că cea mai bună măsură rămâne prevenţia. ”Nu îi auzim pe cei de la PSD să discute despre vacinare, acolo trebuie intervenit. Nu discută public, cred că din cauză că le este frică că pierd o parte din electorat şi alunecarea aceasta pe o pantă a populismului este periculoasă nu doar pentru gestionarea pandemiei de acum ci pentru viitor. Mă tem că rata de vaccinare a copiilor, obligatorie, va începe să scadă, pentru că părinţii îşi pierd încrederea. Deja avem probleme la vaccinarea cu ROR dar probabil că şi cu alte vaccinuri”, a spus fostul ministru. 

Ioana Mihăilă a arătat că pe fiica sa, care a avut indicaţie de vaccinare când s-a deschis pentru populaţia de peste 12 ani, a vaccinat-o cu două doze, şi aşteaptă să îşi vaccineze băiatul miercurea viitoare când dozele sunt disponibile.

Ea a explicat că ”toată lumea trebuie să înţeleagă că orice potenţial efect advers are vaccinul, infecţia cu acest virus are un risc mai mare”. 

”Cred că este un noroc că noua tulpină nu era aşa de agresivă. (..) Cel mai eficient mod de a reduce numărul de infectări este vaccinarea, nu l-am auzit pe domnul Rafila spunând nimic despre certificatul verde”, a afirmat Mihăilă. 

Potrivit Ioanei Mihăilă, ”probabil că evoluţia endemică a acestei pandemii ne va spune că vaccinarea va fi importantă pentru populaţia la risc, persoane cu comorbidităţi şi la cele vârstnice”.

”Probabil că vaccinarea va deveni ca şi cea antigripală, recomandată pentru persoanele care riscă să dezvolte complicaţii”, a precizat fostul ministru, arătând că, în cazul copiilor, deşi aceştia nu dezvoltă forme grave, potenţialul de a transmite virusul este mult mai mare, dublu faţă de tulpina Delta.

Despre afirmaţiile specialiştilor că ne apropiem de un final al acestei pandemii, Ioana Mihăilă a afirmat că specialiştii trebuie să răspundă.

”Cred că ne apropiem de un sfârşit al problemelor date de noul coronavirus, sau un sfârşit al problemelor de o mare magnitudine. Cred că lucrurile vor merge spre bine”, a spus ea, arătând că virusul va mai fi printre noi, dar îi va afecta pe cei vulnerabili. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.