Primăria Timişoara anunţă investiţii de aproape 14 milioane de lei la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase "Victor Babeş", urmând să fie reamenajate secţiile de Terapie Intensivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Primăria Timişoara lansează procedura de achiziţie a contractului privind servicii de proiectare şi asistenţă tehnică pentru reamenajarea secţiilor ATI din corpul C5 al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase "Victor Babeş". 
 
Spitalul deserveşte populaţia judeţului şi a regiunii de vest a ţării, organizarea sa fiind de tip pavilionar. Cele două compartimente cu specific ATI (Compartiment ATI şi Terapie Intensivă Boli Infecţioase) asigură asistenţa medicală specifică pentru pacienţii din întreaga unitate.  În acest moment, cele două structuri ATI se află în zone separate, la o distanţă apreciabilă una de cealaltă.
 
"Reamenajarea vizează compartimentele ATI care vor fi regrupate la parter în corpul C5, care va fi reabilitat integral. Clădirea are subsol, parter şi un etaj şi este într-o stare necorespunzătoare, iar ATI necesită condiţii speciale, mediu curat, cu temperatură şi umiditate controlate, lipsit de germeni patogeni şi cu facilităţile aferente actului medical. Investiţia nouă presupune: demolarea anexei şi realizarea unei intrări noi acoperite în clădire, cu refacerea scărilor de la intrare şi realizarea unei rampe sau a unei platforme elevatoare pentru persoane cu dizabilităţi; reamenajarea interioară a secţiei ATI prin: recompartimentări din materiale uşoare de tipul pereţilor uşori din gipscarton şi panouri metalice antibacteriene de tip sandwich; desfacerea unor ziduri nestructurale; desfiinţarea unor uşi/goluri şi închiderea lor; realizarea de noi goluri de uşi/treceri noi", transmite Primăria Timişoara, într-un comunicat de presă, miercuri.
 
Clădirea are subsol, parter şi un etaj. Parterul corpului C5 conţine Secţia de Chirurgie Toracică. Aceasta se va muta în alt pavilion, iar spaţiul rămas va fi amenajat pentru ATI. 
 
"În urma lucrărilor va rezulta: spaţiu filtru pentru personal, boxă pentru curăţenie, spaţiu de odihnă pentru personal, hol, spaţiu de depozitare a lenjeriei curate, 3 cabinete, un oficiu, 12 saloane ATI, cu câte un pat, spaţii pentru sterilizare, depozitare instrumentar steril, vestiar filtru, spaţiu pentru pregătirea pacientului, camera de gardă, izolator ATI, recepţie şi alte spaţii. La nivelul parterului, se vor realiza trei accese: al pacienţilor, al personalului medical şi al vizitatorilor. Va urma zona de recepţie şi sălile de aşteptare. Pe secţia ATI, accesul pacientilor se va face din zona filtru pacienti către holul filtru, în functie de riscul epidemiologic aferent fiecarui pacient. Secţia va avea 2 zone: o zonă cu risc epidemiologic ridicat şi una cu regim normal de funcţionare. Saloanele vor avea suprafaţa minimă/pacient de 12 mp”, mai transmite Primaria Timişoara.  
 
Valoarea estimată a contractului de proiectare este de 206.258 lei fără TVA. 
 
Contractul va avea două etape, prima presupunând elaborarea şi predarea proiectului tehnic, însoţit de detaliile de execuţie şi se consideră încheiată odată cu obţinerea autorizaţiei de construire. Termenul de predare a proiectului tehnic şi detaliilor de execuţie este de 30 de zile de la emiterea ordinului de începere, iar termenul maxim de depunere a documentaţiei complete este de 90 zile de la emiterea ordinului de începere. Etapa II se referă la asistenţa tehnică din partea proiectantului pe durata investiţiei. 
 
Valoarea totală a investiţiei este de 13,9 milioane de lei cu TVA inclusă, bani de la bugetul local.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.