Intrarea la situl arheologic Sarmisegetusa Regia va fi gratuită, după ce drumul care duce la cetatea dacică s-a surpat, iar turiştii sunt nevoiţi să parcurgă ultimii patru kilometri pe jos.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Administraţia Sarmisegetusa Regia a anunţat, vineri, ca intrarea va fi gratuită pe întreaga perioadă în care turiştii sunt nevoiţi să parcurgă pe jos ultimii patru kilometri după surparea drumului.

”Intrarea în situl arheologic Sarmizegetusa Regia, va fi gratuită pe întreaga perioadă în care accesul pe ultimii 4 km spre sit, este restricţionat. Ne dorim ca efortul, celor care doresc să viziteze Sarmizegetusa Regia, de a parcurge 4 km pe jos să fie răsplătit, astfel încât, până la ridicarea restricţiei, accesul va fi gratuit”, se arată într-un comunicat.

În urmă cu două zile, o porţiune de drum aflată între Remiza - Valea Alba şi intrarea în situl arheologic Sarmizegetusa Regia, a fost grav afectată, iar circulaţia a fost restricţionată pe ultimii 4 kilometri de drum, pentru a nu pune in pericol integritatea turiştilor.

Drumul s-a surpat în urma ploilor din ultimele zile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.