Peste 25 de gospodării din opt localităţi argeşene au fost inundate, marţi dimineaţă, la scurt timp după ce judeţul Argeş a intrat sub cod roşu de inundaţii. Avertizarea este valabilă şi pentru judeţele Gorj şi Vâlcea, până la ora 20:00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, echipajele de pompieri intervin în localităţile Albota, Poiana Lacului, Vedea, Costeşti, Rociu, Babana, Buzoieşti, Lunca Corbului, unde peste 25 de gospodării au fost inundate.

Judeţul Argeş se află sub avertizare cod roşu de inundaţii privind scurgeri importante de pe versanti, torente, pâraie, niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol în bazinele hidrografice ale râurilor Olteţ, Cerna si Olt, în intervalul orar 09.30- 20.00.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

ISU Argeş informează că la nivelul judeţului a fost activată grupa operativă şi Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiilor, iar autorităţilor locale li s-a cerut să asigure permanenţa pentru a putea interveni în zonele afectate.

„Recomandăm populaţiei să asigure scurgerea apelor pluviale prin curăţarea şanţurilor şi a rigolelor, iar pe timpul manifestării fenomenelor să limiteze activităţile în aer liber. Totodată, avertizăm cetăţenii ca în cazul producerii viiturilor, să nu se deplaseze prin curenţii de apă, nici cu căruţe sau alte mijloace de transport, şi să se adăpostească în zone înalte şi sigure” transmite ISU Argeş, într-o informare dată publicităţii marţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.