Poliţia judeţeană Braşov anunţă că face verificări într-o şcoală din municipiul Braşov, după ce în mediul online au apărut informaţii privind „o situaţie” care are legătură cu siguranţa şcolară. Este vorba despre faptul că la la Şcoala Gimnazială 11, un elev de la o clasă pregătitoare îşi bate colegii, unii dintre ai ajungând acasă cu vânătăi. Părinţii au depus sesizare la conducerea şcolii încă din prima săptămână a anului şcolar, fără a primi răspuns, pe motiv că nu a trecut termenul legal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„În urma apariţiei în mediul online a unor articole privind o situaţie semnalată la o şcoală gimnazială din municipiul Braşov, vă comunicăm următoarele: La data de 29.09.2023, poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţa Şcolară Braşov s-au sesizat din oficiu şi au demarat verificări în vederea stabilirii cu exactitate a stării de fapt. Paralel cu desfăşurarea activităţilor poliţieneşti specifice în astfel de cazuri, s-a stabilit cu directorul unităţii de învăţământ ca luni, 02 octombrie a c., poliţiştii Biroului Siguranţa Şcolară să fie prezenţi la clasa din care fac parte elevii în cauză în vederea desfăşurării de activităţi de informare pentru asigurarea unui climat şcolar sigur”, a transmis, luni dimineaţă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov. 
Presa locală a semnalat că la Şcoala Gimnazială 11 din municipiul Braşov părinţii au depus, încă din prima săptămână a anului şcolar, o sesizare către conducerea unităţii de învăţământ, în care reclamă că un elev din clasa pregătitoare D îşi terorizează colegii, unii dintre ei ajungând acasă cu vânătăi în urma agresiunilor.
Jurnaliştii de la bizbrasov.ro scriu că „elevii au povestit acasă că sunt bătuţi, ameninţaţi, colegul violent intră peste ei în baie”, iar la sesizarea depusă la conducerea şcolii de către un reprezentant al părinţilor încă din 15 septembrie conducerea şcolii nu a răspuns. 
„Biz Braşov a discutat cu directorul şcolii, profesorul Mihaela-Carmen Nicodin, despre acest subiect, care ne-a spus că nu a răspuns la reclamaţia părinţilor pentru că încă nu au trecut cele 30 de zile legale pentru emiterea unui astfel de document. Dar, directorul ne-a asigurat că totul este sub control, problema este cunoscută, iar copilul violent se manifestă astfel doar în pauze. Doamna profesor a fost în inspecţie la câteva ore, după primirea sesizării, dar copilul „problemă” nu ar fi ieşit în evidenţă. Deocamdată elevul nu a beneficiat de consilierea psihologului şcolii, pentru că părinţii lui ar trebui să accepte/solicite acest lucru. Dar, aparent, părinţii copilului violent au ajuns la şcoală doar vineri, unde au discutat cu ceilalţi părinţi şi, apoi, cu reprezentanţii direcţiuni. Vineri, la 2 săptămâni de la depunerea reclamaţiei”, scrie Biz Braşov.
Luni, colegii copilului nu vor merge la şcoală, în semn de protest, au anunţat părinţii acestora. Activitatea programată de către Poliţie va avea loc cu părinţii şi cu reprezentanţii unităţii şcolare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.