Starea fetiţei de 5 ani supusă la sfârşitul lunii aprilie unui transplant de ficat la Institutul Fundeni se menţine critică la o zi după reintervenţia chirurgicală, anunţă unitatea sanitară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În prima zi după reintervenţia chirurgucală starea fetiţei transplantate se mentine extrem de critică, necesitând în continuare măsuri susţinute de terapie intensivă", a transmis marţi Institutul Fundeni.

Reprezentanţii Institutului Fundeni din Bucureşti afirmau luni seară că starea fetiţei s-a agravat progresiv în ultimele trei zile, astfel că a fost supusă unei noi intervenţii chirurgicale, starea ei fiiind critică.

"După o perioadă cu evoluţie favorabilă, starea clinică a fetiţei transplantate a suferit agravare progresivă în ultimele 3 zile. În cursul zilei de astăzi s-a reintervenit chirurgical identificându-se complicaţii ale anastomozei biliare, care au fost corectate", au arătat reprezentanţii Institutului Clinic Fundeni, luni seară, într-un comunicat de presă.

Fetiţa a fost supusă unui transplant hepatic în 30 aprilie. Ea a primit o porţiune de ficat de la un tânăr de 17 ani intrat în moarte cerebrală.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.