Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a precizat că, în urma soluţionării contestaţiilor la Evaluarea Naţională, 14 elevi au obţinut media generală 10, cu unul mai mult decât înregistrat iniţial. După reevaluarea „lucrărilor contestate, proporţia candidaţilor cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 88,00% (10.379 de candidaţi), în creştere cu 0,24% faţă de rezultatele iniţiale (87,76%)”, mai arată sursa citată. Doi elevi au fost eliminaţi din cauza unor tentative de fraudă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În urma reevaluării lucrărilor contestate, proporţia candidaţilor cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 88,00% (10.379 de candidaţi), în creştere cu 0,24% faţă de rezultatele iniţiale (87,76%).

A crescut, de asemenea, şi numărul candidaţilor cu media generală 10: de la 13 la 14.

La proba de Limba şi literatura română, 10.993 de candidaţi (93,03%) au încheiat examenul cu note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar dintre aceştia, 55 candidaţi au obţinut nota 10. La Matematică, 9682 de candidaţi (81,97%) au primit note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar dintre aceştia, 377 de candidaţi au obţinut nota 10.

La Limba şi literatura maternă, 158 de candidaţi (100%) au primit note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar 11 candidaţi au obţinut nota 10. Rata de participare a fost de 98,28%: 11.801 de candidaţi prezenţi (dintr-un total de 12.006 de absolvenţi înscrişi).

Doi elevi au fost eliminaţi din cauza unor tentative de fraudă, lucrările acestora fiind notate cu 1 (unu).

Absolvenţii învăţământului gimnazial care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, au fost în izolare/carantină sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu au putut finaliza/participa la probele de examen pot susţine aceste probe în etapa specială, care începe luni, 5 iulie. În acest scop s-au înscris 11 candidaţi.

Evaluarea Naţională a elevilor de clasa a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare sumativă externă a competenţelor dobândite pe parcursul învăţământului gimnazial. Media de admitere constituie criteriu pentru admiterea în învăţământul liceal de stat, fiind media ponderată între media generală obţinută la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 80%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%)”, potrivit comunicatului de presă al ISMB. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.