Rata şomajului în luna martie a acestui an a scăzut cu 0,1 puncte procentuale, până la 4,5%, faţă de cea înregistrată în luna precedentă (4,6%). Rata şomajului la bărbaţi a fost însă cu 0,8 puncte procentuale mai mare decât la femei, arată datele transmise miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rata şomajului reprezintă ponderea şomerilor în populaţia activă.

Numărul şomerilor (în vârstă de 15-74 ani), estimat pentru luna martie a acestui an, a fost de 415.000 persoane, în scădere faţă de luna precedentă (419.000 persoane), dar şi faţă de aceeaşi lună a anului anterior (472.000 persoane).

În cazul bărbaţilor, rata şomajului a depăşit-o cu 0,8 puncte procentuale pe cea a femeilor, valorile fiind 4,9% în cazul persoanelor de sex masculin şi 4,1% în cazul celor de sex feminin.

Pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata şomajului a fost estimată la 3,4% pentru luna martie (3,8% în cazul bărbaţilor şi 2,8% în cel al femeilor).

Numărul şomerilor în vârstă de 25-74 ani reprezenta 69% din numărul total al şomerilor estimat pentru luna martie din acest an.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.