De la începutul campaniei electorale au fost înregistrate 669 de sesizări privind evenimente electorale dintre care 80 nu s-au confirmat, iar 268 sunt în curs de cercetare, a anunţat, marţi, purtătorul de cuvânt al MInisterului Afacerilor Interne, Monica Dajbog. Îi asigurăm pe toţi cetăţenii că s-au luat toate măsurile pentru ca întreg procesul electoral să se desfăşoare în condiţii de legalitate şi siguranţă”, a transmis Dajbog.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Îi asigurăm pe toţi cetăţenii că s-au luat toate măsurile pentru a nu exista nicio întârziere şi pentru ca întreg procesul electoral să se desfăşoare în condiţii de legalitate şi siguranţă. Toate buletinele de vot au fost tipărite, fiind în curs de finalizare activităţile de preluare şi depozitare în spaţii puse la dispoziţie de instituţiile prefectului. De asemenea, în perioada 17-18 septembrie, reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne au participat la predarea ştampilelor cu menţiunea ”VOTAT” şi a timbrelor autocolante către instituţiile prefectului. Buletinele de vot şi celelalte materiale necesare votării vor rămâne sub paza efectivelor MAI până la preluarea lor de către preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare în preziua votului. Ulterior, efectivele MAI vor asigura măsurile de protecţie la cele 18.794 de secţii de votare”, a transmis, marţi, purtătorul de cuvânnt al MAI, într-o declaraţie de presă.

La nivelul Ministerului Afacerilor Interne au fost luate toate măsurile pentru menţinerea şi asigurarea ordinii şi liniştii publice în localităţile ţării pe întreaga perioadă electorală, în sistem integrat, cu participarea poliţiei, jandarmeriei, poliţiei de frontieră şi a celorlalte structuri operative.

”Referitor la desfăşurarea campaniei electorale, până astăzi au avut loc 1.160 de manifestări electorale în municipiul Bucureşti şi în alte 537 de localităţi. Nu au fost înregistrate evenimente de o gravitate deosebită, măsurile de ordine publică fiind asigurate de peste 3.300 de angajaţi ai MAI. De la începutul campaniei electorale au fost înregistrate 669 de sesizări privind evenimente electorale dintre care 80 nu s-au confirmat, iar 268 sunt în curs de cercetare”, a mai precizat Dajbog.

Aceasta a precizat că cele mai multe sesizări au fost despre:

• distrugerea, deteriorarea sau murdărirea afişelor electorale ori a anunţurilor de propagandă electorală;
• nerespectarea prevederilor legale referitoare la tipurile de materiale de propagandă electorală ce pot fi utilizate în campania electorală;
• nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară dispuse în context electoral;
• nerespectarea hotărârilor birourilor electorale sau ale Autorităţii Electorale Permanente.

În urma verificărilor efectuate, au fost constatate 386 de contravenţii, fiind aplicate amenzi în valoare de peste 92 de mii de lei. Pentru nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară în context electoral, de la debutul campaniei electorale au fost constatate 25 de contravenţii, fiind sancţionate cu amendă sau avertisment 36 de persoane. Pe timpul campaniei electorale, au fost constatate 149 de infracţiuni pentru care sunt cercetate 128 de persoane”, a mai transmis MAI.

Monica Dajbog a precizat că, doar în ultimele 24 de ore, efectivele MAI împreună cu reprezentanţi ai altor instituţii au verificat 2.240 de operatori economici şi peste 20 de mii de persoane cu privire la respectarea măsurilor de protecţie sanitară. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 727 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de  aproximativ 200 de mii lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.