Ministrul interimar al Sănătăţii Cseke Attila a declarat, vineri, după ce nouă pacienţi au murit în urma unui incendiu izbucnit la Secţia ATI a Spitalului de de boli infecţioase Constanţa, că a fost un eveniment nefericit, nedorit. El a precizat că toţi pacienţii evacuaţi au fost transferaţi, fiind activat un spital mobil al ISU. Cele nouă persoane decedate sunt din secţia ATI.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Preocuparea principală a Ministerului Sănătăţii (...) a fost de a mobiliza toate resursele umane şi funcţionale ale sistemului sanitar pentru a putea transfera pacienţii din Spitalul de Boli infecţioase Constanţa (...) Toţi pacienţii au fost transferaţi”, a declarat, vineri, ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila. 

Acesta a afirmat că este un eveniment nefericit, dar trebuie aşteptată stabilirea cauzei. 

”Este un eveniment nefericit, nedorit, cauza  incendiului va fi stabilită de către specialişti, trebuie să aşteptăm acest raport al specialiştilor pentru că ei ne vor da exact această cauză. Din acest raport trebuie să tragem învăţămintele, indiferent de cauză. Nu aş antama o cauză a incendiului pentru că aceasta va fi stabilită de  specialişti. Pot fi diverse cauze”, a mai declarat ministrul. 

Potrivit acestuia, măsurile vor fi diferite, în funcţie de tipul cauzei. 

”După ce specialiştii ne sun exact care a fost cauza vom putea vedea care sunt măsurile şi soluţiile care trebuie aduse, respectiv dacă  cauzele sunt obiective sau subiective, măsurile sunt diferenţiate”, a mai afirmat ministrul.

Ministrul a transmis condoleanţe familiilor victimelor. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.