Încă una dintre cele trei amenzi primite de Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, în luna ianuarie, pentru că nu ar fi respectat măsura carantinei a fost anulată de Judecătoria Constanţa, dar decizia instanţei nu este definitivă. O altă amendă a fost anulată, în luna august, de aceeaşi instanţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Judecătoria Constanţa a decis să admită în partea plângerea formulată de Teodosie Petrescu împotriva Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa. 
 
“Anulează procesul verbal de contravenţie seria PF nr 0064808/24.01.2022 ca netemeinic. Cu drept de apel în 30 de zile de la comunicare”, se arată în minuta instanţei. 
 
În luna august, Judecătoria Constanţa a anulat o altă amendă primită de Arhiepiscopul Tomisului în ianuarie. 
 
Arhiepiscopul Tomisului a fost amendat, în 24 ianuarie, de trei ori, de poliţiştii constănţeni, valoarea totală a sancţiunilor fiind de 3.000 de lei.
 
Prima amendă a fost luată de ÎPS Teodosie în timp ce oficia Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală "Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanţa. A doua sancţiune a venit la o manifestare culturală dedicată Zilei Unirii Principatelor, pe faleza Cazinoului. Ultima amendă i-a fost dată Arhiepiscopului Tomisului în Sala Magna a Centrului Eparhial Tomis, la conferinţa "România, vechea vatră a Europei”, susţinută de către acad. prof. Constantin Barbu.
 
Arhiepiscopul Tomisului se afla în carantină deoarece revenise din Iordania, ţară care se afla atunci în zona roşie. El a atacat şi decizia de carantină, dar cererea sa a fost respinsă de două instanţe.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.