Încă trei copii de la centrul de plasament din Iaşi unde luni s-a înregistrat un caz de coronavirus au fost depistaţi pozitiv, diagnosticul fiind confirmat şi în cazul unei angajate a centrului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, au fost finalizate 80 de teste din cele 133 efectuate în total la centrul de plasament din municipiul Iaşi unde un copil de nouă ani fusese depistat cu coronavirus.

"Rezultatele de laborator au evidenţiat faptul că patru persoane au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus. Este vorba despre o angajată de la bucătăria centrului şi trei mici beneficiari ai serviciilor sociale. Mai sunt 53 de teste în lucru“, se arată într-un comunicat al DSP Iaşi.

Un copil de nouă ani dintr-un centru de plasament din municipiul Iaşi a fost depistat pozitiv la începutul săptămânii, în urma testării pentru coronavirus.

Copilul a ajuns, luni, la Spitalul "Sfânta Maria" din Iaşi pentru dializă, el fiind adus de la un centru de plasament pentru minori cu handicap sever din municipiu.

Băiatul a fost testat, iar rezultatul de laborator a arătat că este infectat cu noul coronavirus. Potrivit medicilor, copilul este asimptomatic şi a fost transferat la Spitalul de Boli Infecţioase.

DSP a declanşat, marţi, o anchetă epidemiologică la centrul rezidenţial din municipiul Iaşi unde era cazat copilul. Au fost recoltate în total 133 de probe, 88 de la angajaţii centrului şi 45 de la beneficiari ai serviciului social.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.