Încă două cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate în România, a anunţat vineri secretarul de stat în MS Nelu Tătaru. Este vorba despre un bărbat din Maramureş şi despre o femeie din Timiş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nelu Tătaru a precizat că este vorba despre un bărbat din Maramureş, în vârstă de 45 de ani, ”în afara definiţiei de caz, în afara zonelor din Italia”, care s-a întors în ţară pe 25 februarie fiind bolnav în Italia.

Acesta a mers la medic, i s-a prescris un tratament simptomatic şi a plecat acasă, apoi a  ajuns în România, a fost internat la Secţia de boli infecţioase din Maramureş şi s-a făcut testarea.

”Este transferat la Boli Infecţioase Cluj, astăzi ne vine confirmarea”, a spus Nelu Tătaru.

Al doilea caz este al unei femei de 38 de ani din Timişoara care a fost la Bergamo şi care a prezentat primele simptome pe data de 25 februarie, pe 27 februarie a mers la medic, a fost izolată la domiciliu iar vineri a fost declarată pozitiv.

”În ceea ce priveşte cele două cazuri, cazul de la Timişoara este în stare bună, cazul de la Cluj, după ce ieri a suferit o insuficienţă respratorie, astăzi e într-o stare mai bună”, a spus Nelu Tătaru.

Acesta a precizat că bărbatul a venit cu maşina personală din Italia, s-a prezentat direct la spital când a intrat în ţară, iar în cazul femeii din Timişoara se face anchetă epidemiologică pentru a stabili contacţii.

Secretarul de stat Raed Arafat a precizat că ambii pacienţi nu vor fi trataţi din centrele regionale unde se află în prezent.

Primul caz de coronavirus din România a fost cel al unui tânăr de 25 de ani, din judeţul Gorj.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.