Un număr de 24 de echipe ale E-Distribuţie Banat, dar şi contractori, au lucrat, în noaptea de duminică spre luni, pentru repararea avariilor apărute în urma căderilor de zăpadă. În continuare sunt 57 de localităţi nealimentate numai în Timiş. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Timiş a avut, în doar două ore, 58 de intervenţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă, de luni, al E-Distribuţie Banat, angajaţii companiei şi contractorii au muncit, în noaptea de duminică spre luni, pentru realimentarea cu energie electrică, astfel că peste 20.000 de consumatori din vestul ţării au acum curent.

”Un număr de 24 de echipe ale E-Distribuţie Banat şi contractori au continuat şi pe parcursul nopţii lucrările pentru alimentarea cu energie electrică a clienţilor din zonele în care reţelele electrice au fost afectate de depunerile masive de zăpadă. De asemenea, au fost instalate mai multe generatoare de mare putere, atât din dotarea E-Distribuţie Banat, cât şi puse la dispoziţie de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Astfel, în cursul nopţii s-a reuşit alimentarea cu energie electrică a peste 20 de mii de consumatori din judeţele afectate. Au fost instalate generatoare în judeţul Timiş (Spitalul din Făget, Pompa de carburant, Uzina de apă 2, clienţi casnici), judeţul Arad (clienţi casnici) şi judeţul Caraş Severin (clienţi casnici din localitatea Fârliug şi din localitatea Marga)”, se arată în comunicat.

În cursul zilei de luni, se va interveni prioritar pe linia de înaltă tensiune ce deserveşte oraşul Lugoj şi pe instalarea de generatoare pentru alimentarea consumatorilor, acolo unde este posibil şi reţeaua permite din punct de vedere al siguranţei. De asemenea, se continuă intervenţiile pentru toate zonele afectate, fiind aduse suplimentar echipe din zona Muntenia şi Dobrogea.

Luni, la ora 8.00, în regiunea Banat erau nefuncţionale şapte linii electrice de înaltă tensiune: L110 kV Lugoj-Făget, L110 kV Iaz-Nădrag, L110 kV Bocşa-Câlnic, L110 kV Reşiţa-ICMR (circuit 2), L110 kV Timişoara-Buziaş, L110Kv Iaz-Oţelu Roşu, L110 Lipova-CFR Vărădia. Totodată, erau nefuncţionale staţiile de transformare 110kV/MT Lugoj, Buziaş (preluată parţial pe alte linii de medie tensiune) Făget, Nădrag, IURT Lugoj, CFR Lugoj (preluat consumul pe alte linii de medie tensiune).

În judeţul Timiş erau nealimentate 50 de linii electrice aeriene de medie tensiune parţial, fiind afectate 57 de localităţi. În judeţul Caraş Severin erau nealimentate 32 de linii electrice aeriene de medie tensiune parţial, fiind afectate 49 de localităţi. În judeţul Arad erau nealimentate 20 de linii electrice aeriene de medie tensiune parţial, fiind afectate 32 de localităţi. În judeţul Hunedoara erau nealimentate 26 de linii electrice aeriene de medie tensiune parţial, fiind afectate 34 de localităţi.7

Pe fondul codului portocaliu de zăpadă şi vânt, printre cauzele care au produs defecţiuni ale reţelei de distribuţie a energiei electrice, se numără copaci rupţi sub greutatea zăpezii depuse, căzuţi peste liniile de înaltă şi medie tensiune, izolatori sparţi, conductoare contorsionate.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Timiş a avut, luni dimineaţă, între orele 8.00 şi 10.30, un număr de 58 de intervenţii: un incendiu, 40 de degajări de copaci, şapte degajări de cabluri căzute pe carosabil, un stâlp căzut, şase străzi înzăpezite sau blocate.

Pe drumurile naţionale, judeţene şi pe sectorul de autostradă, s-a acţionat astfel: pe autostradă cu 60 utilaje; pe drumurile naţionale cu 42 de utilaje.

În municipiul Timişoara se intervine cu mai multe utilaje de la toate societăţile subordinate. De asemenea, Penitenciarul Timişoara a trimis 30 de oameni în sprijinul Primăriei Timişoara.

În total, în municipiul Timişoara a fost răspândită o cantitate de 210 tone material antiderapant.

Drumurile naţionale şi judeţene sunt greu practicabile. De asemenea, unele străzi din municipiul Timişoara sunt blocate, sau greu accesibile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.