Mai multe persoane care locuiesc într-un imobil monument istoric situat în centrul municipiului Braşov, în zona istorică a oraşului, au fost evacuate, după ce o parte din calcanul clădirii s-a prăbuşit, joi după-amiază, afectând grav unul dintre cele 12 apartamente amenajate în interior. Nu toate apartamentele amenajate în clădirea care datează din jurul anului 1700 şi care este monument istoric sunt locuite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incidentul a avut loc pe strada Poarta Şchei, unde o parte din calcanul casei care datează din 1700 şi este monument istoric clasa B  s-a prăbuşit spre curtea interioară.

În urma acestui eveniment, primarul municipiului Braşov, Allen Coliban, a convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă care a luat decizia evacuării locatarilor din acest imobil şi cazarea, celor care doresc, în imobilele administrate de către Direcţia de Asistenţă Socială, informează Primăria Braşov.

Hotărârea a fost luată în baza unui raport de expertiză tehnică şi în condiţiile în care ”există riscul ca aceste deteriorării să se accentueze, astfel că locuirea apartamentelor din acest imobil reprezintă un risc”, precizează sursa citată.

”În paralel, reprezentanţii Serviciului Disciplina în Construcţii, din cadrul Poliţiei Locale, împreună cu expertul care a efectuat analiza preliminară a structurii de rezistenţă, vor stabili care sunt etapele necesare punerii în siguranţă a imobilului şi, ulterior, consolidării acestuia”, transmit oficialii Primăriei Braşov.

În imobil sunt 12 apartamente, iar calcanul care s-a prăbuşit a căzut peste planşeul unuia dintre acestea  planşeu care la rându-i a cedat, parţial şi s-a prăbuşit.

”Această construcţie a fost realizată în jurul anului 1700, cu un regim de înălţime Sp + P + E, fiind un monument istoric clasa B. Construcţia adăposteşte mai multe apartamente, cu mai mulţi proprietari. Dintre acestea 6 sunt locuite, dintre care un apartament este închiriat, un apartament era utilizat în regim hotelier, iar restul apartamentelor nu sunt locuite”, precizează Primăria Braşov.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.