Imagini cu şcoala din satul sucevean Ţibeni au devenit virale pe internet, unitatea de învăţământ, recent reabilitată, având la ferestre uşi, cu clanţe pe ambele părţi, în loc de obloane. Conform presei locale, lucrările de modernizare a clădirii unităţii didactice au fost finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), cu o contribuţie mică de la bugetul local.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Dorel loveşte din nou, de data asta în Suceava, la Ţibeni”, au scris internauţii care distribuie masiv imaginile în care se vede cum, la şcoala din satul Ţibeni, comuna Satu Mare, judeţul Suceava în loc de obloane au fost montate uşi din PVC care au clanţe atât pe interior, cât şi pe exterior, inclusiv cele de la etaj.
Mai mult, pentru a sta deschise, sunt legate cu sârmă sau prinse în perete în poziţia deschis. după cum relatează Newsbucovina.ro.
 

 
Jurnaliştii locali din Suceava scriau, la finalizarea procesului de modernizare a clădirii în care funcţionează unitatea de învăţământ, că modernizarea acesteia se face prin PNDL, cu o contribuţie financiară mică şi de la bugetul local. 
„Şcoala gimnazială Ţibeni din comuna Satu Mare şi-a schimbat înfăţişarea. În bine. Unitatea de învăţământ a fost supusă unui amplu proiect de reabilitare, modernizare şi dotare finanţat prin PDNL inaugurarea lucrărilor având loc la începutul acestei luni în prezenţa primarului Adrian Toader Lavric, a viceprimarului Mihai Moroşan, a consilierilor locali şi a cetăţenilor din Ţibeni”, informa, în octombrie 2021, portalul svnews.ro.
Fotografiile publicate la acel moment de către jurnaliştii locali arătau unitatea fotografiată de la distanţă, cu „obloanele” trase la ferestre.
„”Proiectul e început din 2019 din perioada când eram viceprimar. Primar era pe atunci domnul Ştefan Cramarciuc. Este un proiect finanţat prin PNDL în valoare de 2,29 de milioane de lei cu o cofinanţare de la bugetul local de 330.000 de lei.  S-a investit  mult  începând cu acoperişurile la ambele corpuri de şcoală, anveloparea  clădirilor,  reabilitarea sălilor de clasă plus dotarea lor cu mobilier nou. Un  lucru important pentru această şcoală este dotarea cu patru grupuri sanitare în interior, grupuri moderne nemaifiind  nevoie ca elevii şi cadrele didactice să iasă afară pe vreme nefavorabilă, zăpadă , ploaie. (...) Îi mulţumesc în special domnului viceprimar Mihai Moroşan care în ultima perioadă zilnic a asistat şi a coordonat bunul mers al lucrărilor de la şcoala din Ţibeni.  Dacă nu ar fi fost el zilnic în zonă cred că nici astăzi şcoala nu ar fi fost funcţională. Mulţumesc tuturor celor care au susţinut acest proiect de la iniţierea lui până la finalizare, fostului şi actualului Consiliu Local”, declara primarul comunei Satu Mare, Adrian Lavric, jurnaliştilor de la svnews.ro.
Conform jurnaliştilor locali, lucrările la şcoala unde obloanele au fost înlocuite cu uşi au fost realizate de o firmă locală, Comtransport, căreia primarul a ţinut să îi mulţumească, prin intermediul presei, pentru calitatea lucrărilor.
Oficialii Primăriei Satu Mare nu au putut fi contactaţi pentru a exprima un punct de vedere cu privire la lucrările de reabilitare a şcolii de la Ţibeni.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.