Mii de timişoreni s-au adunat, sâmbătă seara, în Piaţa Victoriei din Timişoara, pentru a asista la deschiderea Târgului de Crăciun şi a iluminatului festiv. Numărătoarea inversă a momentului aprinderii luminiţelor a fost făcută de către primarul Nicolae Robu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un tricolor de mari dimensiuni a fost adus în Piaţa Victoriei şi desfăşurat peste capetele celor prezenţi, în uralele mulţimii. Momentul a marcat Centenarul Marii Uniri.

Odată cu aprinderea luminiţelor, s-a dat oficial şi startul Târgului de Crăciun, unde vizitatorii îşi vor putea cumpăra vin fiert, produse de sezon sau cadouri şi ornamente pentru sărbători. Târgul este amenajat în Piaţa Victoriei şi în Piaţa Libertăţii.

„Noi avem o tradiţie ca, de 1 Decembire, să dăm startul Târgului de Crăciun. Am sărbătorit astăzi Centenarul Marii Uniri şi am avut, de la 8.30 dimineaţa, o serie continuă de evenimente omagiale, evenimente care ne-au bucurat sufletele. Acum, seara, am dat startul Târgului de Crăciun, prin numărătoarea inversă pentru aprinderea iluminatului special. Cred că timişorenii sunt mulţumiţi, cel puţin prin feedbackul favorabil. Arată totul frumos, anul acesta sunt destul de multe schimbări faţă de anii trecuţi, începând cu culoarea căsuţelor, cu numărul lor, amplasamentele. Avem proiecţii pe clădiri. Avem amenajări importante, nu numai în Piaţa Victoriei, ci şi în Piaţa Libertăţii, acolo sunt mai multe standuri dedicate copiilor, inclusiv este un patinoar care, de luni, va funcţiona”, a declarat primarul Nicolae Robu.

În premieră, în Piaţa Libertăţii pe clădiri sunt proiecţii cu fulgi de zăpadă şi au fost iluminaţi stejarii din faţa Garnizoanei militare, plantaţi de Regele Ferdinand şi de Regina Maria.

Târgul de Crăciun de la Timişoara va fi deschis până în 10 ianuarie 2019.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.