Peste cinci tone de articole pirotehnice au fost descoperite, în perioada 22-27 decembrie, de către poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Ilfov, în urma unor percheziţii făcute de către poliţiştii ilfoveni în Bucureşti şi în mai multe localităţi ale judeţului Ilfov, dar şi în Bucureşti. Verificările arată că petardele erau deţinute fără drept în vederea comercializării şi ajungeau la clienţi atât direct, cât şi vândute online şi trimise prin serviciile de curierat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Mai multe dosare penale au fost deschise de către poliţiştii din Ilfov după ce au identificat persoane fizice sau juridice care deţineau, spre comercializare, cantităţi foarte mari de petarde şi artificii care  nu pot fi utilizate decât de către persoane autorizate. 
Astfel, la data de 22 decembrie poliţiştii ilfoveni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, au făcut patru percheziţii – două în Capitală şi câte una în localităţile Vidra, Afumaţi - la domiciliile mai multor persoane suspectate de comiterea infracţiunilor de operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept şi comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni.
„În urma percheziţiei efectuate la adresa unui bărbat de 53 de ani, poliţiştii au descoperit şi indisponibilizat cantitatea de 700 kg de articole pirotehnice, din categoria P1, F2 şi F3, ce ar fi fost deţinute fără drept, în vederea comercializării către persoane fizice, precum şi un pistol neletal supus autorizării”, informează, miercuri, Poliţia judeţeană Ilfov.
În aceeaşi zi, poliţiştii ilfoveni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, au pus în aplicare un mandat de reţinere, predare şi percheziţionare a trimiterilor poştale, la o societate comercială având obiect de activitate transportul coletelor-curierat,  context în care, au descoperit şi indisponibilizat din 92 de colete, care cântăreau în total 1850 de kilograme, în care se aflau articole pirotehnice din categoriile P1, F2 şi F3. Şi acestea erau deţinute fără drept, fiind comercializate  prin serviciile poştale de curierat. 
„La data de 23 decembrie a.c., în cadrul unui dosar penal, poliţiştii de la arme, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, au efectuat 2 percheziţii în localitatea Moara Vlăsiei, la adresele a doi bărbaţi de 42 şi 35 de ani, unde au descoperit şi indisponibilizat în total 1175 de kg de articole pirotehnice, din categoriile P1, F2 şi F3, ce ar fi fost deţinute fără drept, în vederea comercializării prin sistem online”, precizează Poliţia judeţeană Ilfov.
Miercuri, 27 decembrie, poliţiştii ilfoveni s-au sesizat din oficiu şi au deschis două dosare de urmărire penală, care vizează acelaşi tip de infracţiuni.
„În fapt, în urma unor activităţi investigativ-operative, poliţiştii au efectuat verificări la sediul unei persoane juridice din localitatea Periş, precum şi la o adresă din localitatea Moara Vlăsiei, unde au descoperit şi indisponibilizat în total, cantitatea de 1345 kg de articole pirotehnice, din categoriile P1, F2, F3 şi F4, ce ar fi fost deţinute fără drept, în vederea comercializării către publicul larg”, precizează Poliţia Ilfov.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.