Cinci tineri au fost răniţi, sâmbătă după-amiază, după ce autoturismul cu care circulau şi la volanul căruia se afla un adolescent de 17 ani, fără permis de conducere şi aflat sub influenţa alcoolului, s-a izbit violent de un pom, în pădurea Snagov. Testele rapide au arătat că acesta se afla şi sub influenta substanţelor stupefiante.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Cercetările făcute de poliţişti la locul accidentului arată că un autoturism condus de un tânăr de 17 ani, pe strada Gării  din satul Şanţu Floreşti, comuna Gruiu,  a derapat şi s-a izbit de un pom. În urma impactului cinci tineri au fost răniţi, fiind  transportaţi spitale. 
„În urma verificărilor poliţiştii au constatat că tânărul, care ar fi condus autoturismul, nu deţinea permis de conducere. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar la testarea cu aparatul din dotare, au rezultat indicii cu privire la prezenţa în organism a unei substanţe psihoactive. Întrucât aceasta nu prezintă o probă în cadrul dosarului penal tânărul a fost condus la un spital, în vederea recoltării de mostre biologice. În urma probatoriului administrat, poliţiştii Staţiunii Snagov au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, faţă de tânărul de 17 ani”, anunţă Poliţia judeţeană Ilfov.
În cursul zilei de duminică, acesta va fi prezentat procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea.
În urma accidentului a fost deschis dosar penal care vizează comiterea infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea pe drumurile publice sub influenţa alcoolului şi a substanţelor psihoactive, urmărirea penală fiind efectuată sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.