Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) anunţă, vineri, după ce Sindicatul Europol a anunţat că niciun poliţist nu a promovat selecţia pentru educaţie fizică şi autoapărare:, că cifrele se referă doar la cei 10 poliţişti care au participat la această etapă de selecţie, nu la tot personalul Poliţiei Române.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Având în vedere structurile de pregătire profesională nou înfiinţate, la nivelul Poliţiei Române, s-au desfăşurat mai multe etape de ocupare a locurilor de instructori, pentru toate subunităţile. Aşa cum am transmis deja public, una dintre aceste etape s-a desfăşurat la Şcoala de Agenţi de Poliţie Vasile Lascăr - Câmpina şi a vizat parcurgerea a 4 probe: pregătire sportivă şi autoapărare; tragere cu armamentul din dotare; conducere autovehicul în regim prioritar; tactică.  

În urma susţinerii acestor probe, situaţia se prezintă astfel: 

- Specializarea tactică: dintre 27 de poliţişti propuşi de subunităţi, au fost avizaţi 10; 

- Specializarea instrucţia tragerii: dintre 21 de poliţişti propuşi de subunităţi, au fost avizaţi 2; 

- Specializarea pregătire fizică şi autoapărare: au participat 10 poliţişti. Nu au fost avizaţi; 

-  Specializarea conducere auto în regim defensiv: dintre cei 16 poliţişti propuşi de subunităţi, au fost avizaţi 8. 

În total, dintre 74 de poliţişti care doreau să ocupe locurile de instructori, în Poliţia Română, au fost avizaţi 20”, a transmis, vineri, IGPR.  

Sursa citată a precizat că aceste probe au avut drept scop identificarea poliţiştilor care cunosc subiectul specializării şi au abilităţi didactice de a transmite mai departe aceste capacităţi. 

”Informaţia conform căreia niciun poliţist, din Poliţia Română, nu a trecut probele fizice, este una falsă. Cifrele care circulă în spaţiul public reprezintă rezultatele primei zile de verificări pentru avizare şi se referă doar la cei 10 poliţişti care au participat la această etapă de selecţie, nu la tot personalul Poliţiei Române”, a mai transmis IGPR.  

Sindicatul Europol anunţă, joi, o ”situaţie fără precedent în Poliţia Română”, respectiv faptul că niciun poliţist nu a promovat selecţia pentru educaţie fizică şi autoapărare. Mai mult, sindicaliştii reclamă faptul că unii inspectori şefi au propus pentru aceste posturi ”pile”, în detrimentul unor specialişti.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.