O femeie de 69 de ani, diagnosticată simultan cu gripă sezonieră şi COVID a murit la spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, unde fusese internată la finalul anului trecut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Anunţul a fost făcut luni de către directorul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu.
 
Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
Potrivit acestuia, la spitalul ieşean primele cazuri de infectare simultană cu gripă şi COVID-19 au apărut la sfârşitul anului trecut, în cazul unui bărbat de 74 de ani şi a unei femei de 69 de ani. Ambele persoane sunt din judeţul Iaşi.
 
„Cei doi pacienţi prezentau la internare dureri musculare, febră, dureri de cap şi afectare pulmonară. Au fost internaţi şi diagnosticaţi cu dublă infecţie în urma testului efectuat în cadrul laboratorului nostru. În urma tratamentului, bărbatul a fost externat în cursul zilei de ieri, evoluţia sa urmând a fi supravegheată de medicul de familie. Din nefericire, în ciuda  eforturilor cadrelor medicale şi a terapiei administrate, nu aceeaşi a fost evoluţia şi în cazul pacientei, la care, dubla infectare nu a făcut decât să agraveze comorbidităţile grave de care suferea şi să conducă la decesul acesteia. Niciunul dintre pacienţi nu era vaccinat”, a declarat medicul Florin Roşu, directorul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.
 
Medicul ieşean a făcut apel la populaţie să se imunizeze atât împotriva gripei sezoniere, cât şi a coronavirusului.
 
„Încă de la începutul pandemiei ne-am întrebat dacă cele două virusuri vor coexista sau unul dintre aceştia va deveni dominant determinând o singură patologie. În cazul infecţiei simultane, simptomatologia este mai zgomotoasă determinând forme cu o severitate crescută. Recomandăm oamenilor să se adreseze medicului de familie în primele 24 de ore de la debutul simptomelor, iar dacă acestea persistă 48-72 de ore, să se prezinte la spital şi să nu recurgă la automedicaţie sau la scheme de tratament empirice aflate în urma discuţiilor cu rudele sau prietenii”, a adăugat medicul Florin Roşu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.