Cinci elevi de la o şcoală generală din municipiul Iaşi au ajuns, vineri, la spital, după ce au leşinat în timp ce jucau, într-o pauză, un joc ce presupunea să îşi ţină respiraţia. Surse din rândul medicilor spun că elevii ar fi pus în practică o variantă a jocului ”Balena Albastră”, lansat în Rusia şi din cauza căruia s-ar fi sinucis peste 130 de adolescenţi, în timp ce surse din Poliţie, care a deschis o anchetă, afirmă că ar fi vorba doar despre o idee lansată de unul dintre copii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Copiii, patru fete şi un băiat cu vârste de 12 şi 13 ani, învaţă la Şcoala generală ”Veronica Micle” din Iaşi, incidentul petrecându-se vineri, într-o pauză, când elevii au decis să participe la un joc periculos, testându-şi rezistenţa fără a respira.

Potrivit medicilor, în timp ce elevii îşi ţineau respiraţia, alţii colegi îi strângeau în braţe.

Copiilor, însă, li s-a făcut rău, fiind transportaţi la Spitalul de copii ”Sfânta Maria” din Iaşi.

”La comanda unui coleg, elevii implicaţi în joc şi-au ţinut respiraţia, având mâinile încrucişate pe piept, în timp ce alţi colegi îi strângeau în braţe. Au căzut, unii au leşinat, s-au lovit şi la cap. Au fost aduşi cu ambulanţele la spital”, a declarat, pentru News.ro, medicul Cătălina Ionescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii ”Sfânta Maria” din Iaşi.

Surse din rândul medicilor afirmă că elevii ar fi decis să pună în practică o variantă a jocului Balena Albastră.

Pe de altă parte, surse din cadrul Poliţiei ieşene spun că nu ar fi vorba despre acest joc, ci despre o idee lansată de unul dintre elevi. 

Poliţiştii au demarat cercetări în acest caz.

Totodată, conducerea şcolii ”Veronica Micle” a decis să se întrunească de urgenţă consiliul profesoral al unităţii de învăţământ pentru a lua discuţie acest incident.

Jocul online ”Balena Albastră” a fost lansat în Rusia şi din cauza acestuia s-ar fi sinucis peste 130 de adolescenţi.

Săptămâna trecută, trei tineri din Chişinău au murit după ce s-au aruncat în gol. Doi dintre ei, în vârstă de 15 şi 16 ani, au sărit de pe o clădire cu 18 etaje, iar autorităţile ar fi găsit dovezi pe paginile lor de socializare că ar fi participat la jocul ”Balena Albastră”, potrivit Unimedia. Cel de-al treilea tânăr s-a aruncat de pe o clădire cu 14 etaje.

Jocul impune celor care participă să îndeplinească mai multe misiuni teribile, care pot ajunge până la a se arunca de pe acoperişuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.