Studenţii Universităţii Tehnice ”Gheorghe Asachi” din Iaşi care s-au vaccinat vor beneficia de o lună de cazare gratuită în cămin, rectorul instituţiei precizând că în acest mod este încurajată vaccinarea în rândul tinerilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decizia a fost luată joi de către Consiliul de Administraţie al Universităţii Tehnice din Iaşi.

Astfel, toţi studenţii de la Politehnica ieşeană care au efectuat schema completă de vaccinare împotriva COVID-19 cu unul dintre serurile aprobate la nivelul României (Pfizer, Moderna, AstraZeneca şi Johnson&Johnson) vor beneficia de o lună de cazare gratuită în campusul studenţesc „Tudor Vladimirescu” din Iaşi.

„Ne-am gândit iniţial ca studenţii să prezinte adeverinţele de vaccinare la momentul cazării, dar am luat în calcul faptul că poate există studenţi care nu au avut acces uşor la un centru de vaccinare în localitatea de reşedinţă. De aceea am stabilit ca dată limită de depunere a adeverinţelor 31.10.2021, pentru ca pe parcursul lunii octombrie tinerii să poată merge la oricare centru din Iaşi, fără programare, existând cel puţin trei vaccinuri cu care se pot imuniza complet, cu două doze dacă este cazul”, a declarat Lidia Gaiginschi, prorector responsabil de activitatea cu studenţii la Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi.

Pentru a putea beneficia de gratuitatea la cazare timp de o lună, studenţii trebuie să fie înmatriculaţi la Universitatea Tehnică şi să îşi genereze din Registrul Naţional de Vaccinări adeverinţa care atestă finalizarea completă a schemei de vaccinare.

Rectorul universităţii ieşene, Dan Caşcaval, susţine că noul an universitar va începe, cel mai probabil, cu prezenţa fizică a studenţilor la cursuri, dar că aceştia nu pot fi obligaţi să se vaccineze.

„Nu există reglementări legale în acest sens, nu putem obliga studenţii să se vaccineze, în niciuna dintre situaţiile care impun derularea activităţilor educaţionale. Însă, pentru că dorim să începem anul şcolar cu prezenţa completă a studenţilor, măcar la activităţile practice, deci cu ocuparea integrală a locurilor de cazare din campus, cred că recompensarea celor care se vaccinează cu gratuitatea cazării pentru o lună reprezintă o măsură stimulativă care poate asigura un mediu sanitar mai sigur în campus. Şi am putea stimula şi vaccinarea în rândul tinerilor, ceea ce va fi benefic pentru noi toţi”, a mai precizat rectorul Universităţii Tehnice ieşene, Dan Caşcaval.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.