Un bebeluş de două luni este internat la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi cu suspiciune de hepatită virală, fiind cel mai mic pacient tratat în acest an în unitatea ieşeană, la ATI.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Bebeluşul, prematur, a fost transferat de la Spitalul Municipal Paşcani la spitalul din Iaşi cu modificări importante ale funcţiei hepatice şi suspiciune de hepatită virală cu virus A. La Paşcani fusese internat pentru o afecţiune virală diagnosticată ca bronşiolită şi pentru care i se administra tratament specific.
 
”Starea micului pacient la internare, în data de 27 decembrie, era gravă. Pacientul prezenta insuficienţă respiratorie acută, tuse expectorantă semiproductivă, frecventă cu fenomen de bronhospasm. Din discuţia cu mama care este internată cu cel mic acesta prezenta o tuse cu aproape o săptămână înainte de a se prezenta la spitalul din Paşcani. S-a  procedat imediat la efectuarea investigaţiilor pentru stabilirea unui diagnostic complet şi internarea în regim de terapie. Testul efectuat pentru virusul hepatic A s-a infirmat. Aşteptăm rezultatele pentru celelalte tipuri de virus hepatic pentru a şti cu exactitate cauza modificărilor indicatorilor hepatici. Primele rezultate prezintă un sindrom de hepatocitoliză (acesta arată suferinţa ficatului) cu valori dublate faţă de analizele efectuate la Paşcani”, a declarat, vineri, medicul Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.
 
Potrivit medicului ieşean, pentru afecţiunea respiratorie bebeluşului i se administrează tratament specific, cu necesar de oxigen prin mască facială. 
 
”În tot acest timp mama sugarului se află în una din secţiile spitalului şi îl vizitează de ori de câte ori este nevoie. Alimentarea se realizează prin perfuzie şi sondă naso-gastrică, iar toleranţa digestivă este bună. În ciuda condiţiei delicate pacientul este energic, iar ultimele analize arată că hepatoliza este în uşoară scădere”, a mai afirmat medicul Florin Roşu.
 
Este cel mai mic pacient tratat în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Iaşi în acest an.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.