Adolescenta din Vaslui, internată cu meningită la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, a murit, marţi după-amiază. Ea se afla în comă, în stare extrem de gravă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“A murit în cursul după-amiezii. Toate organele îi erau afectate. De mult nu am mai avut în spitalul nostru o formă atât de dură a bolii. Meningita a fost confirmată clinic, iar toate analizele iniţiale arătau o infecţie gravă”, a declarat pentru News.ro, managerul spitalului de Boli Infecţioase, medicul Carmen Dorobăţ. 

Adolescenta a fost internată în stare de comă la Terapie Intensivă, iar din start prognosticul medicilor a fost extrem de rezervat. 

Anterior, medicii au precizat că acest caz seamănă cu cel al tinerei din Bucureşti, care a murit după ce a fost diagnosticată cu meningită meningococică.

Iniţial, adolescenta a fost internată, luni, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, iar întrucât starea ei s-a înrăutăţit, a fost adusă în cursul dimineţii de marţI la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

O altă tânără, care locuieşte în Italia şi venise în vizită la rude, este internată la Botoşani. În cazul ei, ar fi vorba despre alt tip de meningită, astfel că starea tinerei de 18 ani este stabilă.

Joi, o elevă de 18 ani de la Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr" din Bucureşti a murit de meningită.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.