Mai mult de jumătate dintre cei 50 de angajaţi ai Prefecturii judeţului Iaşi se află în grevă luni, cerând majorarea salariilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Protestatarii s-au adunat în cursul dimineţii pe holurile instituţiei, unde au stat câteva zeci de minute, dar fără să scandeze. Nu este afectată activitatea la Serviciul Public Comunitar de Paşapoarte şi la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, programul de lucru desfăşurându-se normal.
Angajaţii Instituţiei Prefectului invocă faptul că salariile lor sunt cele mai mici din administraţia publică şi cer ca ordonatorul principal de credite să fie Secretariatul General al Guvernului şi nu Ministerul de Interne.
Sindicaliştii din Prefectura Iaşi au precizat că un consilier superior cu o vechime în muncă de peste 20 de ani din cadrul Instituţiei Prefectului – Judeţul Iaşi are un salariu net de 4.000 – 4.200 lei lunar, în timp ce un consilier superior din cadrul serviciilor deconcentrate ale ministerelor sau din cadrul altor instituţii aflate în subordinea autorităţilor centrale are un salariu net cuprins între 5.000 – 8.000 lei lunar. 
De asemenea, sindicaliştii susţin că salariul unui consilier superior din cadrul Consiliului Judeţean Iaşi în valoare de 9.000 – 9.400 lei lunar li se pare ”incredibil”, în condiţiile în care acest salariu creşte anual raportat la nivelul salariului minim pe ţară sau când se modifică legislaţia privind salarizarea preşedintelui consiliului judeţean.
La protest participă 30 dintre cei 50 de angajaţi ai Prefecturii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.