Autorităţile din judeţul Ialomiţa au aprobat, marţi, trecerea în scenariul roşu a tuturor unităţilor de învăţământ din oraşul Slobozia, după ce municipiul reşedinţă de judeţ a înregistrat un indice de infectare cu noul coronavirus care depăşeşte 3 la o mie de locuitori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform unei hotărâri adoptate marţi de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Ialomiţa, municipiul Slobozia înregistrează o rată de infectare cu nou coronavirus de 3,12 la o mie de locuitori, iar în aceste condiţii toate şcolile şi grădiniţele din oraş trec, începând de miercuri la organizarea cursurilor şi a activităţilor exclusiv online.

„Se aprobă trecere 3 de funcţionare pentru toate unităţile de învăţământ preuniversitare de pe raza municipiului Slobozia, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 28.20.2020”, este una dintre prevederile Hotărârii CJSU adoptate marţi.

Şi la Urziceni, rata de infectare cu virusul SARS_CoV-2 a depăşit limita până la care restaurantele şi cafenelele din spaţiile interioare pot funcţiona, în oraş fiind raportat un indice de 3,05 la mie.

Indici ridicaţi de infectare cu noul coronavirus au mai fost raportaţi la Bucu (3,24 la mie), Amara (2,77 la o mie de locuitori), Coşereni (2,31 la mia de locuitori) şi Jilavele (2,14 la mie).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.