Angajaţii din schimbul III de la Termocentrala Mintia nu au intrat la lucru, luni seara, după ce colegii lor din schimbul II au refuzat să intre la muncă în cursul dimineţii. Energeticienii au anunţat că de şase luni nu au primit anumite bonusuri la salarii şi că nu mai este cărbune pentru a porni centrala.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Schimbul III nu intră la lucru. Instalaţiile sunt puse în pericol din lipsa personalului. De la guvernanţi sau autorităţi locale nicio reacţie până la aceasta oră”, a scris, luni seara, pe Facebook, Cristian Iştoc, preşedintele Sindicatului ”Solidaritatea” din Valea Jiului.
 
Un număr de 110 salariaţi ai Termocentralei Mintia din judeţul Hunedoara au refuzat, luni dimineaţă, să intre la lucru şi au protestat în curtea instituţiei pentru că de şase luni nu şi-au primit bonusurile la salarii. Liderul Sindicatului ”Solidaritatea”, Cristian Iştoc, a anunţat, totodată, că centrala a fost oprită sâmbătă noaptea, din cauza lipsei de cărbune.
 
Cei 110 protestatari au anunţat că refuză să intre la muncă deoarece de şase luni nu au primit anumite bonusuri la salarii, cum ar fi decontarea transportului, tichete de masă, ajutorul de încălzire.
 
Cu tot cu bonusuri, salariile energeticienilor sunt de 3.500 - 5.500 de lei, anunţă reprezentanţii Sindicatului ”Solidaritatea” din Valea Jiului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.