Un număr de 23 de persoane internate într-un complex de servicii pentru vârstnici din Orăştie, care aparţine de primărie, dar şi cinci angajaţi, au fost depistaţi cu coronavirus, în timp ce pentru alţi doi bătrâni se aşteaptă rezultatul testului. Cei infectaţi vor fi trataţi unii la spitalul din Orăştie, iar ceilalţi la Spitalul Judeţean Deva, care a ieşit luni din carantină.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Primarul municipiului Orăştie din judeţul Hunedoara, Ovidiu Bălan, a declarat pentru News.ro că 23 de bătrâni aflaţi în complexul de servicii pentru vârstnici au fost depistaţi pozitiv cu coronavirus, iar pentru alţi doi care se află internaţi la spitalul din localitate, cu alte afecţiuni, se aşteaptă rezultatul testului. De asemenea, cinci angajaţi ai complexului au fost confirmaţi şi ei cu coronavirus.
 
"Cei care nu sunt infectaţi rămân în centru, ceilalţi o parte au fost trimişi la spitalul din Orăştie, o altă parte au fost transferaţi la Deva. Din cei 5 angajaţi infectaţi, doi erau pe tură ieri, când au fost confirmaţi, au fost transferaţi la spital, iar trei se aflau acasă, la momentul venirii rezultatului testului. Şi cei trei au ajuns la spital. Restul personalului rămâne în izolare”, a declarat Ovidiu Bălan.
 
El a precizat, într-o înregistrare video publicată pe pagina sa de Facebook, că 12 pacienţi au ajuns la spitalul din Orăştie, o persoană este transferată la Hunedoara şi o persoană la Spitalul din Deva. Alte 12 persoane urmează să fie transferate la Deva. În ceea ce priveşte personalul, două persoane sunt internate la Orăştie, iar ceilalţi trei la Deva.
 
El a spus că în centru se va face o dezinfecţie, acolo rămânând cinci beneficiari care sunt negativi şi personalul care îi îngrijeşte.
 
"Pacientul care a adus în acest centru acest virus credem noi că este un pacient care a fost internat la Spitalul de Urgenţă din Deva în perioada 15-25 martie. A suferit o intervenţie chirurgicală, după care a mers pe secţia ATI, iar în data de 25 martie s-a întors în centru. Medicii au considerat că este asimptomatic, persoana respectivă este şi în momentul de faţă asimptomatică, deşi are un test pozitiv", a explicat Bălan.
 
Potrivit Consiliului Judeţean Hunedoara, începând de luni, Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva a ieşit din carantină, urmând ca atât pacienţii depistaţi pozitiv, cât şi cei suspecţi de infecţia cu virusul SARS-CoV-2 să fie internaţi şi trataţi de personalul medical. Odată cu ieşirea din carantină a SJU Deva, se vor degreva celelalte unităţi medicale din judeţul Hunedoara unde, în prezent, sunt internaţi pacienţi depistaţi pozitiv sau suspecţi de infecţia cu SARS-CoV-2.

Totodată, activitatea de dezinfecţie începută duminică, la solicitarea managerului militar al SJU Deva, lt. col. dr. Constantin Vlase, continuă şi luni. Serviciile executate de societatea comercială de profil vor fi suportate integral şi exclusiv din bugetul SJU Deva. În cadrul operaţiunii va fi dezinfectată o suprafaţă de 80 de mii de metri pătraţi.

În judeţul Hunedoara au fost confirmate cu coronavirus, până acum, 303 persoane.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.