Echipele de intervenţie au reuşit, sâmbătă, să găsească şi să scoată de sub rocă şi pământ şi ceilalţi doi muncitori surprinşi de malul de pământ în judeţul Hunedoara, la cinci ore de la producerea accidentului. Ei lucrau la un pod feroviar care trebuie să fie gata în noiembrie, dar circulaţia trenurilor în zonă nu a fost afectată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, Claudiu Iacob, a declarat pentru News.ro că şi trupurile neînsufeţite ale celorlalţi doi muncitori surprinşi de surparea malului de pământ în zona Peştera Bolii au fost scoase la suprafaţă.

”A fost scos şi trupul celui de-al doilea muncitor. Acesta este decedat. Echipajele noastre au ajuns, în acelaşi timp, şi la cel de-al treilea muncitor, l-au eliberat iniţial de pământul şi bucăţile de rocă ce au căzut peste el, până la nivelul umerilor, însă nici acesta nu mai este în viaţă. În final, ambii au fost scoşi la suprafaţă”, a declarat Claudiu Iacob.

Dacă primul muncitor a fost scos la aproximativ trei ore de la surparea malului de pământ, echipajele de intervenţie au reuşit, după cinci ore, şi scoaterea celorlalţi doi.

Cei trei muncitori aveau 52, 58 si 63 de ani. 

Potrivit CFR Infrastructura, cei trei erau angajaţii firmei SC CONFER GRUP/ SC RADARIA, care executa lucrările la podul respectiv.

Realizarea podului este inclusă în programul de reabilitare poduri-podeţe, lot RCF Timişoara, derulat din fonduri europene, iar termenul de finalizare a lucrărilor este noiembrie 2017.

”Facem precizarea că lucrările se executau pe firul II, traficul feroviar fiind operaţional doar pe firul I”, au precizat reprezentanţii CFR.

Potrivit acestora, traficul feroviar nu a fost afectat de accident, trenurile care tranzitează zona Petroşani - Băniţa circulând pe firul I.

Trei persoane au fost prinse, sâmbătă, la prânz, sub un mal de pământ, lângă Petroşani, în zona Peştera Bolii din judeţul Hunedoara.
Mai multe echipaje au intervenit la faţa locului, iar Ministerul Transporturilor şi Inspectoratul Teritorial de Muncă au demarat anchete. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.