Ultimul heliport din cele şapte pe care Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă le-a amenajat, cu fonduri europene, în România şi Republica Moldova a fost inaugurat, joi, în Botoşani. Astfel, timpul de răspuns la urgenţe pe calea aerului va scădea considerabil în zona de nord-est a ţării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) arată că joi a fost inaugurat ultimul heliport din cele şapte pe care instituţia, prin Inspectoratul General de Aviaţie al MAI, le-a dezvoltat cu ajutorul fondurilor europene, în cadrul proiectului SMURD2.

”Odată cu realizarea acestui obiectiv, timpul de răspuns la intervenţiile în situaţii de urgenţă pe calea aerului va scădea considerabil, venind astfel în întâmpinarea nevoilor cetăţenilor din partea de nord-est a ţării noastre. Totodată, această colaborare, care vine în continuarea primului proiect prin care SMURD a fost implementat în Republica Moldova, reprezintă un pas important in dezvoltarea, la standarde ridicate, a intervenţiilor în prespital ale omologilor noştri moldoveni”, afirmă reprezentanţii DSU.

În cadrul acestui proiect transfrontalier, au fost realizate heliporturi în România şi Republica Moldova, prin intermediul Programului Operaţional Comun 2014-2020 România-Republica Moldova.

În România, heliporturile au fost construite în municipiile Botoşani, Iaşi şi Galaţi, iar în Republica Moldova, două în Chişinău şi câte unul la Bălţi şi Cahul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.