Guvernul va acorda, prin Ministerul Muncii, ajutoare de urgenţă constând în alimente, apă şi locuinţe modulare în valoare de 6 milioane de lei familiilor din zonele grav afectate de inundaţiile care au avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, urmând ca Executivul să aprobe în şedinţă un proiect de hotărâre în acest sens.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Vom aproba astăzi, printr-o hotărâre de Guvern promovată de Ministerul Muncii, acordarea unor ajutoare de urgenţă în limita sumei de 6 milioane de lei pentru sprijinirea familiilor şi persoanelor singure care se află în situaţii de necesitate ca urmare a inundaţiilor, alunecărilor de teren şi fenomenelor meteorologice deosebite”, a anunţat premierul Viorica Dăncilă la începutul şedinţei de Guvern.

Potrivit premierului, ajutoarele constau în apă, alimente şi locuinţe modulare. Dăncilă a adăugat că a discutat deja cu comisarul european Corina Creţu pentru ca România să acceseze fondul de solidaritate al Uniunii Europene, iar procedurile în acest sens sunt în derulare.

De asemenea, premierul Viorica Dăncilă a subliniat că „este nevoie de o schimbare de optică”, în sensul că autorităţile trebuie să prevină inundaţiile. De aceea, spune ea, a cerut o evaluare pentru a vedea unde este necesară consolidarea digurilor.

„Pagubele produse de inundaţii sunt foarte mari şi oamenii se uită cu speranţă la noi. Au nevoie să ştie că se pot baza pe noi. Să arătăm solidaritate faţă de ei. (...) Consider că este nevoie de o schimbare de optică, să ne axăm mai mult pe prevenire decât pe înlăturarea inundaţiilor. De aceea am cerut o evaluare completă a zonelor cu risc de inundaţii, trebuie să vedem exact unde pot apărea în viitor probleme cu digurile, pentru a interveni în consolidarea lor. Pe baza acestei evaluări complexe a Apelor Române, vom interveni pentru consolidarea digurilor, acolo unde riscurile de inundaţii sunt ridicate”, a mai spus Dăncilă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.