Executivul a adoptat, joi, o ordonanţă de urgenţă care prevede o majorare cu 10% din indicatorul social de referinţă (ISR) a indemnizaţiilor lunare pentru adultul cu handicap grav şi pentru copilul cu handicap grav, a informat purtătorul de cuvânt al Guvernului Minai Constantin. El a adăugat că pentru adultul cu handicap grav indemnizaţia lunară va creşte de la 70% la 80% din indicatorul social de referinţă (ISR), respectiv în termeni nominali de la 463 lei la 529 lei, iar pentru copilul cu handicap grav indemnizaţia lunară va creşte de la 60% la 70% din ISR, respectiv de la 397 lei la 463 lei, iar termenul de referinţă din ianuarie era de 359 lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Vreau să punctez şi o decizie care vizează indemnizaţiile lunare pentru adultul cu handicap grav şi pentru copilul cu handicap grav. Acestea vor fi majorate începând cu drepturile aferente lunii iunie 2024 care se vor plăti în luna iulie. Creşterea va fi cu 10% din indicatorul social de referinţă. De prevederile ordonanţei de urgenţă menţionate vor beneficia 389.000 de persoane, din care 340.000 adulţi şi 48.800 copii. Este a doua creştere din acest an a indemnizaţiei lunare pentru copilul şi adultul cu handicap grav, după una aplicată începând cu luna ianuarie a acestui an”, a afirmat Mihai Constantin la finalul şedinţei de joi a Guvernului.

El a dat exemplu despre cum este calculată această indemnizaţie.

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

„Pentru adultul cu handicap grav indemnizaţia lunară va creşte de la 70% la 80% din indicatorul social de referinţă (ISR), respectiv în termeni nominali de la 463 lei la 529 lei. Ca termen de comparaţie, în luna ianuarie, acesta era de 419 lei. Prin urmare, vorbim de o majorare netă cu 110 lei în primele şase luni ale acestui an. Pentru copilul cu handicap grav indemnizaţia lunară va creşte de la 60% la 70% din ISR, respectiv de la 397 lei la 463 lei, iar termenul de referinţă din ianuarie era de 359 lei. Vorbim aşadar de o majorare netă în şase luni de zile cu 104 lei”, a explicat Constantin.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.