Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, o OUG pentru clarificarea situaţiei personalului din centrele de vaccinare şi a stabilit că perioada va fi considerată vechime în muncă. Decizia fost luată pentru a creşte capacitatea de vaccinare şi implicarea personalului medical.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La solicitarea Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a aprobat în şedinţa de astăzi, 15 aprilie 2021, Ordonanţa de urgenţă a Guvernului pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 3/2021 privind unele măsuri pentru recrutarea şi plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID-19 şi stabilirea unor măsuri în domeniul sănătăţii. Conform actului normativ, personalul medico-sanitar care activează în centrele de vaccinare poate încheia contracte de prestări servicii ca persoane fizice. Aceste acte încheiate vor fi considerate vechime în muncă şi stagii de cotizare”, a transmis Ministerul Sănătăţăă.

De asemenea, documentul clarifică situaţia statutului medicilor rezidenţi care lucrează în centrele de vaccinare.

”Prin acest act normativ, Ministerul Sănătăţii urmăreşte creşterea capacităţii de vaccinare prin cooptarea personalului medical pentru continuarea şi accelerarea campaniei de vaccinare”, a mai transmis Ministerul Sănătăţii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.