Guvernul a aprobat, joi, hotărârea pentru aprobarea finanţării din Fondul pentru mediu a Programului „Săptămâna verde”. Astfel, Ministerul Educaţiei va primi suma de 100 de milioane de lei, sub formă de finanţare nerambursabilă, din Fondul de mediu, pentru Programul „Săptămâna verde”, derulat prin unităţile de învăţământ preuniversitar de stat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Banii vor fi folosiţi pentru realizarea acţiunilor multianuale necesare implementării acestui program, pe parcursul anilor 2024 şi 2025, mai arată comunicatul de presă al Executivului. 

Astfel, se realizează activităţi educaţionale care contribuie la prevenirea schimbărilor climatice şi la protejarea mediului.

Programul „Săptămâna verde” contribuie la atingerea obiectivelor educaţionale din domeniile ştiinţă, tehnologie, inginerie, arte şi matematică (STIAM). Cadrele didactice, antepreşcolarii, preşcolarii şi elevii sunt încurajaţi  să îşi manifeste creativitatea şi să îmbine, într-un mod atractiv, teoria cu aplicaţiile acesteia în viaţa cotidiană. Programul îşi propune să dezvolte o formulă modernă de educaţie de mediu, susţinută pe termen lung  prin platforma ”Şcoli verzi”.

O „Şcoală verde” presupune atât elemente curriculare, cooperarea cu alţi actori, cât şi elemente de infrastructură fizică sustenabilă. Şcolile din România care nu îndeplinesc toate criteriile asociate unei „Şcoli verzi”, pot deveni şcoli sustenabile prin investiţii în anumite elemente de infrastructură şcolară sustenabilă (eficienţă energetică superioară prin izolare termică, sisteme de generare energie din surse regenerabile, planificarea spaţiului verde, colectarea şi predarea selectivă a deşeurilor etc.).

Metodologia de implementare a Programului „Săptămâna verde” se aprobă prin ordin al ministrului educaţiei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.