Cinci noi substanţe au fost introduse în lista medicamentelor compensate şi gratuite pentru medicamentele care sunt destinate tratamentului pacienţilor cu hepatite cronice de etimologie virală, tuberculoză, boli rare, potrivit unei hotărâri adoptate joi de Guvern.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Încă 5 noi molecule, respectiv denumiri comune internaţionale (DCI), au fost introduse în lista medicamentelor compensate şi gratuite, de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, în sistemul public de sănătate”, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.

Noile medicamente sunt destinate tratamentului pacienţilor cu hepatite cronice de etimologie virală, tuberculoză, boli rare.

Potrivit sursei citate, în prezent, în cadrul sistemului de asigurări de sănătate din România, persoanele care deţin calitatea de asigurat pot beneficia de medicamente, cu sau fără contribuţie personală, din lista cuprinzând denumirile comune internaţionale, pe bază de prescripţie medicală.

Decontarea celor cinci noi denumiri comune internaţionale se face cu încadrarea în bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate aprobat pentru 2017.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.